Alonso: A pontszerzés nem hat meg, bajnok akarok lenni

Elégedett a csütörtöki edzésnap alakulásával a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.


Elégedett a csütörtöki edzésnap alakulásával a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A 2005-ös és 2006-os év legjobbja a második szabadedzés után elárulta, a McLaren autójának fekszik a monte-carlói versenypálya, ezért jó esélyük van arra, hogy vasárnap pontszerző helyen érjenek célba – még ha ez annyira nem is hatja meg őt.

Alonso elárulta, azért van a Forma-1-ben, hogy bajnoki címért harcoljon, és biztos abban, hogy a McLarennél erre esélye is lesz.

„Az edzések úgy alakultak, ahogy vártuk” – mondta a kétszeres Forma-1-es világbajnok.

„Az autó meglehetősen kezesen viselkedett. A gyengénk a nem megfelelő motorerő, ez azonban nem olyan jelentős probléma itt, Monacóban. Meglehetősen sok kört meg tudtunk tenni, rengeteg adatot gyűjtöttünk.”

Alonso kifejtette, új fejlesztéseik ugyan nincsenek erre a hétvégére, mégis közelebb kerülhetnek az élcsapatokhoz.

„Nincsenek újításaink itt, csupán az az oka, hogy közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, hogy a pálya karakterisztikája fekszik az autónknak. Kevés egyenes van, a karosszéria jó, ez pedig elég a jó köridőhöz.”

„Meg kell még tennünk néhány kört szombaton, hogy megismerjük a szuperlágy gumikat. Remélem, hogy nem fog esni az eső. Senki sem tudott sokat körözni ezekkel a gumikkal ma, szóval ez nem olyan nagy hátrány számunkra. Mivel sok az ismeretlen, benne van a hibázás lehetősége.”

„Egyszer majd világbajnoki címért szeretnék harcolni a McLaren-Hondával. Egy fejlődési folyamat közepén tartunk, minden egyes hétvégén tanulunk valamit. Szóval számomra nincs nagy különbség egy nyolcadik, egy tizenkettedik, vagy egy tizenötödik hely között.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!