Niki Lauda

Alonso: A rajt döntő fontosságú lesz

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Pontszerzésre hajt a vasárnapi Brit Nagydíj a McLaren kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.

A spanyol a 13. legjobb időt érte el az időmérő edzésen, ám optimistán várja a mai versenyt, hiszen úgy érzi, a futamokon rendre jobban tudnak szerepelni, mint az időmérőkön.

Alonso úgy érzi, elégedettek lehetnek az eddig látottakkal.

„Alapvetően azt gondolom, eddig ez egy jó hétvége számunkra” – mondta a spanyol.

„Tudjuk, hogy ez a pálya meglehetősen igényes: egy hosszú aszfaltcsík, szükség van a hatékonyságra és a motorerőre. A tiszta oldalról indulunk, az egyértelmű célunk pedig a pontszerzés lesz vasárnap.”

„Szerintem elégedettek lehetünk a szombati eredménnyel. Stoffelnek voltak problémái az autóval, és ki kell vizsgálnunk a dolgot, mert el kell kerülnünk a folytatásban.”

„Pár tized még hiányzik, de a 13. hely nem olyan rossz, közel vagyunk a pontszerző zónához. Úgy tűnik, a szombat jelenti a gyenge pontot számunkra, mert mindig a 13. hely körül végzünk az időmérőkön, de aztán feljavulunk a versenyre. Reméljük, ezúttal is így lesz.”

A McLaren versenyzője azt mondja, fontos, hogy jó rajtot vegyen a versenyen.

„A rajt döntő fontosságú lesz – itt nehéz követni más autót a tempós kanyarok miatt, szóval az első körben elfoglalt pozíció nagyon fontos. Utána pedig szükség van egy jó stratégiára és kiváló gumikezelésre. Elég meleg van, szóval azok, akik egy kiállással terveznek, komoly degradációval szembesülnek majd. Remélhetőleg szerezhetünk néhány pontot.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek