Alonso: A Red Bull okozhat még meglepetést

Bár mindkét csütörtöki szabadedzést az élen fejezte be, Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a hétvégén Monacóban.


Bár mindkét csütörtöki szabadedzést az élen fejezte be, Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a hétvégén Monacóban.

A Ferrari kétszeres világbajnoka figyelmeztetett, hogy az első edzésekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az idei évben már nem egyszer fordult elő olyan, hogy a Red Bull csak az utolsó pillanatban mutatta meg valódi erejét.

„Úgy gondolom, hogy talán javultunk egy kicsit Barcelonához képest, és bízom abban, hogy nem leszünk egy másodperces hátrányban a Red Bullokhoz képest. Azonban várnunk kell szombatig” – mondta a spanyol.

„Az idei évben már többször is erősnek tűntünk pénteken, ahogy a McLaren is sokszor igen eredményes volt az első edzésnapon, aztán a Red Bull hirtelen előhúzott valamit, és szinte játszi könnyedséggel megszerezte a pole pozíciót szombaton.”

„Szóval okosnak kell lennünk, és egy jó kört kell összeraknunk szombaton” – tette hozzá Alonso, aki egyelőre elégedett a Ferrari F10 teljesítményével.

„Ez egy olyan pálya, ahol a lehető leggyorsabban magabiztosságot kell szerezned az autóban, máskülönben nem tudod kihozni a technikában és a benned rejlő potenciált. Nekünk már az első napon sikerült jól beállítani az autót, ami hatalmas segítség lesz a továbbiakban.”

„Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy az időmérő nagyon szoros lesz, ahogy azt már az első két edzésen is láthattuk. Hat-nyolc versenyző is három tizeden belül, így egyetlen apró hibát sem engedhetünk meg magunknak. Tökéletesnek kell lennünk szombaton.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!