Alonso: A Red Bull okozhat még meglepetést

Bár mindkét csütörtöki szabadedzést az élen fejezte be, Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a hétvégén Monacóban.


Bár mindkét csütörtöki szabadedzést az élen fejezte be, Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolga a hétvégén Monacóban.

A Ferrari kétszeres világbajnoka figyelmeztetett, hogy az első edzésekből még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az idei évben már nem egyszer fordult elő olyan, hogy a Red Bull csak az utolsó pillanatban mutatta meg valódi erejét.

„Úgy gondolom, hogy talán javultunk egy kicsit Barcelonához képest, és bízom abban, hogy nem leszünk egy másodperces hátrányban a Red Bullokhoz képest. Azonban várnunk kell szombatig” – mondta a spanyol.

„Az idei évben már többször is erősnek tűntünk pénteken, ahogy a McLaren is sokszor igen eredményes volt az első edzésnapon, aztán a Red Bull hirtelen előhúzott valamit, és szinte játszi könnyedséggel megszerezte a pole pozíciót szombaton.”

„Szóval okosnak kell lennünk, és egy jó kört kell összeraknunk szombaton” – tette hozzá Alonso, aki egyelőre elégedett a Ferrari F10 teljesítményével.

„Ez egy olyan pálya, ahol a lehető leggyorsabban magabiztosságot kell szerezned az autóban, máskülönben nem tudod kihozni a technikában és a benned rejlő potenciált. Nekünk már az első napon sikerült jól beállítani az autót, ami hatalmas segítség lesz a továbbiakban.”

„Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy az időmérő nagyon szoros lesz, ahogy azt már az első két edzésen is láthattuk. Hat-nyolc versenyző is három tizeden belül, így egyetlen apró hibát sem engedhetünk meg magunknak. Tökéletesnek kell lennünk szombaton.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!