Alonso: A Red Bull oldja meg a problémáit egyedül - F1VILÁG.HU

Alonso: A Red Bull oldja meg a problémáit egyedül

HIRDETÉS

Nem igazán hatja meg a Red Bull jövőjét is veszélyeztető motorkérdés Fernando Alonsót, a McLaren kétszeres világbajnokát.


Nem igazán hatja meg a Red Bull jövőjét is veszélyeztető motorkérdés Fernando Alonsót, a McLaren kétszeres világbajnokát.

Az osztrák istálló az elmúlt hónapokban nehéz időszakot élt meg, nem sikerült ugyanis motorpartnert találnia a 2016-os F1-es évadra – a legfrissebb hírek szerint azonban a Red Bull jövőre is a Renault erőforrásait használhatja majd.

A korábban sorozatban négy világbajnoki címet szerző csapat a Hondával is tárgyalásokat kezdett, a japánok idei kizárólagos partnere, a McLaren azonban jelezte, nem szeretné, ha a Red Bull is ugyanazt az erőforrást használná.

„Nem hiszem, hogy a McLarennek vagy a Hondának ebbe bele kellene folynia” – mondta Fernando Alonso.

„A Red Bull gondja, hogy ilyen helyzetben találták magukat. Nem akarják a Ferrari idei motorjait jövőre, szóval feltehetően a Honda idei erőforrásai sem kellenének nekik. Ez ő problémájuk, nem a miénk.”

Bár sokak szerint a Honda profitálna abból, ha motorfejlesztéseit egy második csapat is segítené, Alonso azt mondja, nem lenne fair, ha más istálló aratná le a McLaren kemény munkájának babérjait.

„Csapatként elégedettek vagyunk a munkával és ezzel az új projekttel. Sokat segítjük egymást. Ha most motort adnánk egy másik csapatnak, azzal odaadnánk azt a tudást, amit közösen szereztünk, ami talán nem lenne fair a McLarennel szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!