Verstappen vs. Ocon

Alonso: A szombati időjárás lehetőséget kínálhat nekünk

Fotó: McLaren

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, a szombati időjárás csapata malmára hajthatja a vizet Hockenheimben.

A spanyol versenyző csak a 17. helyen zárta a pénteki nyitónapot Németországban, elmondása szerint azonban ennek egyik oka lehet, hogy rengeteg dologgal foglalatoskodtak a szabadedzéseken.

Alonso reméli, szombatra javul a helyzet, és előrébb tudnak kerülni – ebben pedig segítségükre lehet majd az időjárás.

„Sok mindent leteszteltünk pénteken, és az talán egy kicsit negatívan befolyásolta azt, hogy hol is végeztünk” – mondta a spanyol.

„Az elmúlt pár versenyhétvégén elég jól szerepeltünk péntekenként, és tény, hogy 2-3 tizedmásodperccel rengeteg pozíciót lehet nyerni, vagy veszíteni. Itt, Hockenheimben veszítettünk néhányat.”

„Remélhetőleg ez szombatra változni fog, és az időmérő idejére lehet némi eső is, ami nagy kérdőjel. Hűvösebb lesz, felhős éggel, és talán vizes pályával. Ha valóban így alakul, az lehetőséget kínál a középmezőny számára, és egy kicsit többet lehet hazardírozni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek