Verstappen vs. Ocon

Alonso: A varázslatos verseny után folytatódik majd a küszködés

Fotó: McLaren

Egyszeri alkalom volt a McLaren szárnyalása Szingapúrban – mondja Fernando Alonso, aki a soron következő versenyeken újra küszködést vár csapatától.

Alonso a 11. helyről rajtolt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, melyet végül a 7. helyen fejezett be – a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull autói mögött.

A McLaren az áprilisi Azeri Nagydíj óta nem szerepelt ilyen jól, Alonso azonban nem számít arra, hogy ezt a formát tartani tudják a soron következő versenyhétvégéken is.

„Ez egy rendkívül egyedülálló pálya” – fogalmazott Alonso. „Egy nagyon komplex aszfaltcsík a beállítások szempontjából.”

„Ma leköröztük Magnussent. Monzában és Spában a sok egyenes miatt jobbára ők köröztek le bennünket, szóval azt gondolom, ez a pálya meglehetősen abnormális, és attól tartok, a soron következő versenyeken újra nehézségeink lesznek.”

„A maximumot nyújtottuk. Jól rajtolunk, és aztán próbáltuk optimalizálni a stratégiát – először az ultralágy gumikat használtuk, majd a lágyakat. Ha Magnussen nem váltott volna hiperlágyakra, még a leggyorsabb kör is a miénk lett volna, szóval ez egy mágikus verseny volt számunkra.”

„Tudjuk, hogy valahányszor Szingapúrba látogatunk, esélyünk van, de ehhez ott kell lennünk és meg kell ragadnunk, mert sokszor az apró részleteken bukja el az ember.”

 

Kapcsolódó cikkek

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek