Alonso aggódik forma-1-es jövője miatt - F1VILÁG.HU

Alonso aggódik forma-1-es jövője miatt

HIRDETÉS

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, hogy komolyan aggódik saját jövője és a Forma-1 jelenlegi helyzete miatt, miután továbbra sincs egyetértés a jövő évben bevezetésre kerülő szabályokban.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso bevallotta, hogy komolyan aggódik saját jövője és a Forma-1 jelenlegi helyzete miatt, miután továbbra sincs egyetértés a jövő évben bevezetésre kerülő szabályokban.

Azzal, hogy a Ferrari pert vesztett az FIA-val szemben a francia bíróságon, és nem sikerült megakadályoznia, hogy bevezetésre kerüljön az önkéntes költségvetési sapka a jövő évben, a sport egy igen mozgalmas néhány nap elé néz, mikor megkezdődnek az intenzív tárgyalások a csapatok vezetői és az irányító testület illetékesei között.

Alonso azért sincs könnyű helyzetben, mert jelenlegi munkaadója, a Renault is jelezte, hogy addig nem nevezi autóit a jövő évi bajnokságba, amíg a szövetség nem változtat a költségvetési sapkás szabályon, ugyanis azt szeretné, ha azonos szabályok vonatkoznának mindenkire a Forma-1-ben.

Mikor arról kérdezték, hogy a jelenlegi politikai helyzet közepette, nem tart-e attól, hogy nem lehet jelen a jövő évben az F1-ben, Alonso a következőket mondta az Autosportnak: “Dehogynem. Ez nagyon is aggaszt.”

Bár a spanyol versenyző minden erejével azon van, hogy a történtek ne vonják el a figyelmét a versenyzésről a hétvégén, mégis bevallotta, hogy nagyon nehéz nem erre gondolni, mikor éppen nem a versenypályán tartózkodik.

“Megpróbálok kikapcsolni, és csakis a munkámra koncentrálni” – mondta Alonso. “Monacóban már csakis a versenyzésre fókuszálok a hétvégén. Azonban igaz, hogy mikor a múlt héten otthon voltam, képtelen voltam nem erre gondolni, mert fogalmam nincs, hogy ez lesz-e az utolsó versenyem itt Monacóban.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem szeretne egy olyan sorozatban versenyezni, ahol az új, korábban senki által nem ismert, névtelen csapatok dominálnak.

“Ha a nagy csapatok és a nagy autógyártók elhagyják a Forma-1-et, akkor én sem akarok kisebb csapatoknál versenyezni, mert az már nem lesz igazi Forma-1, nem is beszélve arról, hogy van számos más kategória, ahol állást találok magamnak” – monda a spanyol pilóta.

Alonso a tervek szerint ellátogat a jövő hónapban megrendezésre kerülő Le Mans-i 24 órás versenyre, ahol elmondása szerint a jövőben szívesen kipróbálná magát, jóllehet nem az minden vágya, hogy egy évben csak egyszer versenyezhessen.

“Bízom abban, hogy azért egynél többször versenyezhetek egy évben, de 27 éves vagyok, két világbajnoki címet szereztem a Forma-1-ben, és több kategóriákban és szériában is győzni szeretnék” – tette hozzá a spanyol.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!