Alonso: Alig van különbség az öt élcsapat között - F1VILÁG.HU

Alonso: Alig van különbség az öt élcsapat között

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka szerint gyakorlatilag nincs különbség a Forma-1 öt élcsapata között jelen pillanatban, így lehetetlen megjósolni, milyen eredmény születik majd az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.



A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint gyakorlatilag nincs különbség a Forma-1 öt élcsapata között jelen pillanatban, így lehetetlen megjósolni, milyen eredmény születik majd az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Az elmúlt évben a szezon első hét versenyén hét különböző pilóta tudott diadalmaskodni, Alonso szerint azonban vajmi kevés esély van arra, hogy ez megismétlődik majd 2013-ban.

„Senki sem tudja, ki képes a győzelemre jelenleg” – mondta a spanyol versenyző az Ausztrál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Válaszokat kell találnunk néhány olyan kérdésre, melyekre a téli tesztek soha nem adnak választ. Talán nem az lesz a helyzet, mint tavaly, amikor hét versenyen hét versenyző tudott nyerni. Idén a szabályok következetessége miatt arra számítok, hogy az öt élcsapatnak van egy kis előnye, és az első öt futamon nem lesznek komoly meglepetések.”

„Nehéz megmondani, hogy ebből az öt élcsapatból kinek van meg az az extra 2-3 tized, mellyel nyerni lehet. A Mercedes, a McLaren, a Ferrari, a Lotus és a Red Bull és jó teljesítményt nyújtott a téli tesztek különböző napjain. Nehéz kiemelni bárkit is.”

Alonso kifejtette, meggyőződése, hogy csapata sokkal jobb formában vág neki az idei évadnak, mint a tavalyi szezonnak. A maranellói gárda 2012-ben sokat szenvedett – főleg az év elején.

„Szerintem nem lesz nehéz jobban kezdeni a szezon, mint tavaly. Rosszabbul viszont nehéz volna! A tél sokkal jobban alakult, mint tavaly az autó megértése tekintetében, többé-kevésbé olyan eredményeket kaptunk, mint amilyenekre számítottunk. Ez önbizalommal tölt el bennünket, és optimistán várjuk a szezont.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!