Alonso amatőrnek érezte magát a Kanadai Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Alonso amatőrnek érezte magát a Kanadai Nagydíjon

HIRDETÉS

Kiábrándító eredménnyel zárult a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a McLaren csapata számára: Montrealban sem Fernando Alonso, sem Jenson Button nem ért célba.


Kiábrándító eredménnyel zárult a Forma-1-es Kanadai Nagydíj a McLaren csapata számára: Montrealban sem Fernando Alonso, sem Jenson Button nem ért célba.

A McLaren motorpartnere, a Honda tájékoztatása szerint mindkét versenyző kiesését egy egyelőre nem behatárolt, kipufogórendszerrel kapcsolatos probléma okozta – az istálló jelenleg is vizsgálja, pontosan mi is ment tönkre a két világbajnok pilóta autójában.

Amíg versenyben voltak, addig sem remekeltek a McLarenek, Fernando Alonso ráadásul a futam során kifakadt, amikor csapata arra figyelmeztette, spóroljon az üzemanyaggal: a csapatrádión azt válaszolta, nem akar a benzinnel foglalkozni.

„Amikor az ember egy csata közepén tart, az üzemanyag a legkevésbé fontos, később úgyis lesz még idő a spórolásra” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Miután már háromszor vagy négyszer is figyelmeztettek az üzemanyagra, azt mondtam, hagyjanak már versenyezni, hadd élvezzem kicsit a futamot.”

Alonso hozzátette, csalódott a McLaren teljesítménye miatt, azonban továbbra is hisz a projekt sikerességében, és reméli, a rajongók is türelmesen kivárják a jó eredményeket.

„Olyan, mintha más kategóriában versenyeznénk. Amikor mindenki ilyen könnyen elmegy melletted, úgy érzed magad, mint egy amatőr, ez pedig nagyon nem jó. Nem vagyunk valami versenyképesek, rengeteg tennivaló vár ránk. De remélhetőleg ezen a hétvégén megtanultunk néhány leckét.”

„Hiszek ebben a projektben, az autó fejlesztése is pozitív irányba indult el. Tudom, hogy a rajongók számára ez nehéz időszak, de türelmesnek kell lenniük, és nekik is hinniük kell benne, mert jó dolgok várnak ránk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!