Megosztás:

Alonso: Annyira jó érzés volt...

Alonso hiába nyerte meg a Q1-et, a mezőny végéről rajtolhat Silverstone-ban.
Alonso hiába nyerte meg a Q1-et, a mezőny végéről rajtolhat Silverstone-ban. © McLaren

Óriási meglepetésre Fernando Alonso megnyerte a Q1-et az utolsó pillanatban kezdett gyors körével.

Nagy örömet szerzett a kétszeres világbajnok a csapatának és a rajongóinak, hiszen a nem éppen versenyképes McLaren-Hondával a Brit Nagydíj kvalifikációjának első etapjában a leggyorsabbnak bizonyult.

Ehhez persze az is kellett, hogy extra kockázatot vállaljon a spanyol, és a még nem teljesen száraz pályán slick gumikkal tegye meg mért körét.

Alonso a Q2-ben már kiesett és a 13. helyen zárt, viszont a 30 helyes rajtbüntetése miatt amúgy is a mezőny végéről indulhat a holnapi futamon.

„Nem akadályozott a forgalom a végén, tiszta volt a köröm, nem volt előttem senki. A Q3-ban csak a használt gumikkal indulhattunk volna, úgyhogy jobb, hogy kiestem a Q2-ben, így új szettel rajtolhatok holnap.” – mondta.

A spanyol nosztalgikus hangulatba került, és persze nagyon boldog, hogy újra a leggyorsabbak között láthatta a nevét, még ha ez csak az időmérő első etapjában is történt.

„Annyira jó érzés volt látni, hogy a Q1 végén állva figyelték az emberek, hogy a száradó pályán megszereztem az első helyet a slick abroncsokkal. Örülök nekik és a csapatnak is, hiszen ez eszembe juttatta, milyen volt, amikor még a McLaren az élen végzett. Még akkor is, ha ez csak a Q1-ben sikerült.”

Holnap ismételten a maximumot kell kihoznia az autójából, hogy némi ponttal távozhasson Silverstone-ból.

„Arra számítottunk, hogy vegyes körülmények lesznek ma, és tudtuk, hogy ez kedvez nekünk, mert ilyenkor gyorsak vagyunk. Holnap is vállalnunk kell az extra kockázatot, de ez nem probléma, hiszen úgysincs mit veszítenünk a pontversenyben. Ilyen körülmények közt pedig akár sikerül is szerezni pár pontot.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Romain Grosjean, a Haas versenyzője szerint Lewis Hamilton feltartotta őt a Brit Nagydíj...

Hozzászólások

( komment)