Fotó: McLaren
Hírek

Alonso: Az időmérő a McLaren gyenge pontja

Az időmérős teljesítményre kell fókuszálnia a McLaren Forma-1-es csapatának a továbbiakban – ezt mondja Fernando Alonso, aki a 8. helyen ért célba a vasárnapi Brit Nagydíjon, így ismét pontokat tudott szerezni.

Pedig a szombati időmérő edzés ezúttal sem alakult a legjobban a spanyol számára: Alonso csak a 13. rajthelyet szerezte meg, innen küzdötte fel magát a legjobb tízbe.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a versennyel” – mondta a kétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak.

„Kemény nap volt ez a pályán, a biztonsági autós periódusok kicsit összekuszálták a dolgokat. Úgy döntöttünk, hogy a végén kiállunk a bokszba lágy gumikért, és szerintem ez egy nagy előny lett végül azokhoz képest, akik ellen harcoltunk.”

„Ők ugyanis használt közepes- és kemény keveréken maradtak, szóval meg tudtunk előzni néhány autót. Volt egy csatánk Kevinnel [Magnussen] is, ami talán túlságosan is lelassított bennünket. De igen, a 13. helyről rajtolva ez a 8. hely egy nagyszerű eredmény számunkra.”

Alonso azt mondja, a versenyen nem okozott nagy problémát az, hogy a Renault-motorok nem a legjobbak az egyenesekben, az azonban tény, hogy egy körön még sokat kell fejlődniük.

„A silverstone-i nyilván egy motorigényes pálya, de nekünk volt motorerőnk az egyenesekben, és a megbízhatóságunk is jó volt. Továbbra is a szombat a gyenge pontunk, vasárnaponként rendre jobbak tudunk lenni, és harcolni tudunk a Renault-val, a Haasszal és a Force Indiával. Szombatonként viszont egy kicsit jobban küszködünk, úgyhogy erre a területre kell fókuszálnunk a folytatásban.”

Szólj hozzá!