Alonso: Az új szabályok óriási lehetőséget kínálnak - F1VILÁG.HU

Alonso: Az új szabályok óriási lehetőséget kínálnak

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a 2014-ben életbe lépő új szabályok adják a legjobb lehetőséget csapatának arra, hogy utolérje az elmúlt években domináló Red Bull Racinget.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a 2014-ben életbe lépő új szabályok adják a legjobb lehetőséget csapatának arra, hogy utolérje az elmúlt években domináló Red Bull Racinget.

A múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon Alonso sorozatban harmadszor végzett másodikként a listavezető Sebastian Vettel mögött, hátránya pedig jelenleg 60 pont a némettel szemben a világbajnoki tabellán.

Alonso úgy érzi, a jövő évi szabályváltozásokkal óriási esélyt kap a Ferrari, így mindent meg kell tenniük azért, hogy élni tudjanak ezzel.

„Komoly változás áll majd be a szabályokban, és ez a legjobb lehetőségünk arra, hogy csökkentsük hátrányunkat” – mondta a spanyol versenyző.

„Minden energiánkat a 2014-es évbe fektetjük. Jövőre a nulláról kezdünk – teljes mértékben.”

Alonso kifejtette, idei bajnoki esélyeiket a Pirelli idényközi módosításai jelentősen csökkentették.

„Jól kezdtünk idén, hiszen versenyképesek voltunk Ausztráliában – az időmérőn talán annyira nem, de a Lotusszal együtt nagyon jól bántunk a gumikkal.”

„Kínában nyerni tudtunk, aztán Spanyolországban is, majd látszólag veszítettünk egy kicsit a teljesítményből, főleg, amikor a Pirelli visszahozta a 2012-es gumiszerkezetet.”

„Ez fordulópont volt a bajnokságban – amikor változtattak a gumikon, akkor köszönhettünk el a bajnoki címtől.”

Hirdetés

Bár a Red Bull az elmúlt években dominált a Forma-1-ben, Christian Horner csapatfőnök pontosan tudja, jövőre óriási kihívás vár rájuk.

„A jövő év egy kicsit változtat a játékon” – mondta a szakember.

„A motorok közti különbség kulcstényező lesz jövőre, és ha a Ferrari, a Mercedes, vagy a Renault közül bárki jól, vagy épp rosszul dolgozik, annak komoly hatása lesz az erőviszonyokra.”

„Természetesen még senki sem tudja, mi lesz. Mindenki azt gondolja, hogy jól dolgozik, de a szezon első fele rámegy arra, hogy kialakuljanak az erőviszonyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!