Verstappen vs. Ocon

Alonso: Az új szabályok óriási lehetőséget kínálnak

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a 2014-ben életbe lépő új szabályok adják a legjobb lehetőséget csapatának arra, hogy utolérje az elmúlt években domináló Red Bull Racinget.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a 2014-ben életbe lépő új szabályok adják a legjobb lehetőséget csapatának arra, hogy utolérje az elmúlt években domináló Red Bull Racinget.

A múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon Alonso sorozatban harmadszor végzett másodikként a listavezető Sebastian Vettel mögött, hátránya pedig jelenleg 60 pont a némettel szemben a világbajnoki tabellán.

Alonso úgy érzi, a jövő évi szabályváltozásokkal óriási esélyt kap a Ferrari, így mindent meg kell tenniük azért, hogy élni tudjanak ezzel.

„Komoly változás áll majd be a szabályokban, és ez a legjobb lehetőségünk arra, hogy csökkentsük hátrányunkat” – mondta a spanyol versenyző.

„Minden energiánkat a 2014-es évbe fektetjük. Jövőre a nulláról kezdünk – teljes mértékben.”

Alonso kifejtette, idei bajnoki esélyeiket a Pirelli idényközi módosításai jelentősen csökkentették.

„Jól kezdtünk idén, hiszen versenyképesek voltunk Ausztráliában – az időmérőn talán annyira nem, de a Lotusszal együtt nagyon jól bántunk a gumikkal.”

„Kínában nyerni tudtunk, aztán Spanyolországban is, majd látszólag veszítettünk egy kicsit a teljesítményből, főleg, amikor a Pirelli visszahozta a 2012-es gumiszerkezetet.”

„Ez fordulópont volt a bajnokságban – amikor változtattak a gumikon, akkor köszönhettünk el a bajnoki címtől.”

Bár a Red Bull az elmúlt években dominált a Forma-1-ben, Christian Horner csapatfőnök pontosan tudja, jövőre óriási kihívás vár rájuk.

„A jövő év egy kicsit változtat a játékon” – mondta a szakember.

„A motorok közti különbség kulcstényező lesz jövőre, és ha a Ferrari, a Mercedes, vagy a Renault közül bárki jól, vagy épp rosszul dolgozik, annak komoly hatása lesz az erőviszonyokra.”

„Természetesen még senki sem tudja, mi lesz. Mindenki azt gondolja, hogy jól dolgozik, de a szezon első fele rámegy arra, hogy kialakuljanak az erőviszonyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek