Verstappen vs. Ocon

Alonso: Azért távozom, mert mindent elértem már az F1-ben

Fotó: McLaren
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, nem azért távozik a Forma-1-ből, mert úgy érzi, nem kaphat versenyképes autót 2019-re, hanem azért, mert úgy érzi, elért már mindent a száguldó cirkuszban, amit szeretett volna.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, nem azért távozik a Forma-1-ből, mert úgy érzi, nem kaphat versenyképes autót 2019-re, hanem azért, mert úgy érzi, elért már mindent a száguldó cirkuszban, amit szeretett volna.

Alonso az idei szezont követően befejezi a versenyzést az F1-ben, helyét pedig Carlos Sainz veszi át a McLarennél.

Sainz a napokban úgy nyilatkozott, Alonso távozása nagy veszteség lesz a Forma-1 számára.

„A tény, hogy távozik, nagy veszteség az F1-nek. És ezen mindenkinek el kell gondolkodnia. Vajon miért van az, hogy az egyik legjobb versenyző távozik, és miért nem lehet versenyképesebb a rajtrács, miért nem harcolhatnak többen a győzelmekért vagy dobogókért?”

Alonso mindazonáltal azt mondja, azért döntött a távozás mellett, mert úgy érzi, elért mindent a Forma-1-ben.

„Lehetett volna versenyképes autóm. Nem azért hagyom abba, mert nincs versenyképes autóm. Ugyanezt mondogatom augusztus óta” – mondta Alonso.

„Azért fejezem be, mert elértem az F1-ben mindent, amit akartam. Megérkeztem az F1-be, versenyeket nyertem itt, majd bajnoki címeket, és rekordokat is megdöntöttem. Vezettem a McLarennél, a Renault-nál és a Ferrarinál is.”

„37 éves vagyok, nem érhetek már el többet az F1-ben. Minden, amiről az F1 kapcsán álmodtam, megvalósult. Vannak új dolgok is a motorsportban, melyek nagyobbak az F1-nél.”

„Elképzelhető, hogy versenyképes autóm lett volna jövőre, és talán a McLaren rendkívül versenyképes lesz 2019-ben. Ki tudja? De nem is akartam megpróbálni. Abba akartam hagyni, mert úgy hiszem, jobb versenyzővé válhatok az F1-en kívül. Ennek a fejezetnek már vége.”
„Véleményem szerint rengeteg sikert értem el, és talán várnak még rám az F1-en kívül is. Egyéb területein a motorsportnak még nem voltam eredményes, most megpróbálom ezt is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek