Alonso: Barcelonában érkeznek a fontos fejlesztések

Csak Spanyolországban debütálnak majd a Ferrari komolyabb fejlesztései – árulta el a maranellói gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki előrelépést vár csapatától jövő héten.Csak jövő hétvégén, Spanyolországban debütálnak majd a Ferrari komolyabb fejlesztései – árulta el a maranellói gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint a Mugellóban pályára vitt vadonatúj elemek csak ízelítői a Barcelonában debütáló jelentősebb fejlesztési csomagnak.

Az olasz istálló nehéz idénykezdeten van túl, már a téli teszteken bebizonyosodott ugyanis, hogy idei versenygépe, az F2012-es tempója nem elég jó ahhoz, hogy rendszeresen a futamgyőzelmekért harcoljanak.

Az alakulat mégsem lehet csalódott, hiszen sikerült a legtöbbet kihozni a bajnokság első négy versenyéből, Malajziában például a bevallottan gyengécske autóval Alonso nyerni tudott a változó időjárási viszonyok közepette.

A csapat Mugellóban több fejlesztést is pályára vitt az elmúlt napokban, csütörtökön például egy módosított kipufogórendszerrel körözött Alonso. A spanyol azonban elárulta, a komolyabb újítások csak Barcelonában érkeznek majd.

„Pozitív érzéseim vannak a tesztet követően” – fogalmazott a Ferrari ásza. „Bevetettünk néhány apró – és hangsúlyozom ezt a szót – aerodinamikai fejlesztést, melyek úgy működtek, ahogy vártuk, és ez egy igazán pozitív hír, mely miatt magabiztosan várom a jövőt, úgy a hosszú, mint a rövidtávút.”

„Hiszen azt jelenti, hogy mindaz, amit a maranellói gyárban láttunk, megerősítést nyert a pályán is. Ráadásul dolgoztunk más területeken is, különösen a gumikon. Megtettünk hosszú –és rövid etapokat egyaránt, dolgoztunk a beállításokon és a rajtokon, hiszen kipróbáltunk egy új kuplungot is.”

„Nem tudom azt mondani, hogy itt, Mugellóban nyertünk némi területet, de Barcelonában sokkal fontosabb fejlesztéseink lesznek, és reméljük, hogy sikerül csökkentenünk azt a különbséget, mely jelen pillanatban elválaszt minket az élmezőny csapataitól.”

pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!