Alonso bizonyítani akar hazai közönsége előtt

Fernando Alonso elmondta, hogy bár a győzelmet célozza meg hazai közönsége előtt, a dobogós helyezéssel is elégedett lenne a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol mindenképpen bizonyítani szeretne.


Fernando Alonso elmondta, hogy bár a győzelmet célozza meg hazai közönsége előtt, a dobogós helyezéssel is elégedett lenne a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol mindenképpen bizonyítani szeretne.

A Ferrari spanyol versenyzője először és egyben utoljára a Renault színeiben, még 2006-ban aratott győzelmet hazai közönsége előtt, és legutóbb egy évre rá, 2007-ben a McLarennel állhatott fel a dobogóra Barcelonában.

A kétszeres világbajnok az elmúlt két évben nem tudott a dobogó közelébe kerülni, azonban bízik abban, hogy ez másképpen lesz a hétvégi versenyen, ahol egy átdolgozott autóval gördülhet pályára a katalán ringen.

„Egy dobogós helyezéssel elégedett lennék, bár a győzelem az álmom, és a célom” – mondta Alonso az AS-nek adott nyilatkozatában. „Az idei évben már arattam egy győzelmet (Bahreinben), két negyedik helyet szereztem, illetve egyszer kiestem.”

Bár a meteorológusok esőt mondanak vasárnapra, a Ferrari pilótája jobban szeretné, ha száraz lenne az idő a versenyen, mert akkor valós képet kaphatnánk a jelenlegi erőviszonyokról.

Alonso egy korábbi kijelentését is tisztázta: „A média kiforgatta a szavaimat, mikor arról írt, hogy azt állítottam, hogy világbajnok leszek az idei évben, mert én igazából azt mondtam, hogy mindent megteszek a végső győzelem elérése érdekében.”

„Éppen ezért most nem is beszélek erről, és a jövőben sem fogom azt mondani, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek a bajnoki címre, hiszen teljes mértékben tisztelem összes riválisunkat, akik szintén nagyon keményen készülnek.”

„A Ferrari F10 azonban egy kiváló versenygép, amelyben rengeteg a potenciál, és úgy érzem, minden megvan benne ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk az évad hátralévő részében.”

“A hazai közönség nagyon sokat vár tőlem a hétvégén, így minden egyes kanyarban 100 százalékot fogok nyújtani. Itt az idő, hogy bebizonyítsuk, mindenkinél jobban akarjuk a bajnoki címet” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!