Verstappen vs. Ocon

Alonso biztos benne, megnyerheti a bajnokságot

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso 100 százalékig meg van győződve arról, egészen a végsőkig harcban tud maradni a világbajnoki címért – a Red Bull, illetve Sebastian Vettel jelenlegi dominanciája ellenére.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso 100 százalékig meg van győződve arról, egészen a végsőkig harcban tud maradni a világbajnoki címért – a Red Bull, illetve Sebastian Vettel jelenlegi dominanciája ellenére.

A spanyol versenyző hatpontos hátrányban vágott neki az Indiai Nagydíjnak, a szombati időmérőn azonban csak az ötödik rajthelyet szerezte meg, miközben a tabella éllovasa, Vettel a pole-ból rajtolhat holnap.

A Ferrari versenyzője elmondta, ezzel együtt magabiztosan várja a folytatást.

Amikor Alonsót arról kérdezték, nem érzi-e úgy, hogy bajnoki esélyei szertefoszlani látszanak, a spanyol így felelt: „Egyáltalán nem. Úgy gondolom, most jóval nagyobb kihívás áll előttünk, de 100 százalékig bízom abban, hogy harcolhatunk az elsőségért, és meg is nyerhetjük a trófeát.”

Alonso hozzátette, főként azért bizakodik, mert a Red Bull jobbára csak egy körön dominál, versenytempó tekintetében sokkal szorosabb a küzdelem.

„Azt gondolom, szombatonként dominálnak, és jelen pillanatban nekik van a leggyorsabb autójuk, szóval ők vannak az első és második helyen. Koreában Webberé volt az elsőség, itt pedig Vettelé, szóval csapatteljesítményt tekintve dominálnak.”

„De azt hiszem, vasárnapra a mi tempónk feljavul egy kicsit, és Koreában is láthattuk, hogy különösen Webberre sikerült nyomást gyakorolnunk, szóval várjunk még holnapig! Véleményem szerint jó versenyt futhatunk. Értékes pontokat gyűjthetünk, remélhetőleg többet, mint Vettel, és a következő versenyeken erősebbek lehetünk. Az elsődleges cél viszont az, hogy előttük végezzünk holnap, és szerintem esélyünk is van erre.”

A kétszeres világbajnok szerint nem meglepő, hogy a Ferrari még hátrányban van a Red Bull-lal szemben, hiszen tervezett fejlesztéseit a csapat még nem vitte pályára.

„Szerintem sikerült javítanunk az autón, és egyre gyorsabbá válik, különösen ezen a hétvégén. Ha nem a tiéd a legjobb autó, valami nagy dologgal kell előállnod. Komolyabb fejlesztésekre van szükség, és itt, Indiában csak kisebb újításaink vannak – néhány új elemre még várunk, ezek a következő versenyeken érkeznek, és remélhetőleg sikerül közelebb kerülnünk a Red Bullhoz, mely csapat jelenleg dominál.”

„De azt hiszem, ez a szituáció az egész idény során általános. Nem arról van szó, hogy az utóbbi néhány versenyen a szélcsatorna nem adott megfelelő információkat számunkra, és veszítettünk a tempóból. Már februárban is le voltunk maradva, júliusban is, és szeptemberben is. Szóval többé-kevésbé tartjuk a következetességünket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek