Alonso büszke a Ferrari rajt előtti döntésére - F1VILÁG.HU

Alonso büszke a Ferrari rajt előtti döntésére

HIRDETÉS

Fernando Alonso a hetedik helyről rajtolva a harmadik helyen végzett az Amerikai Nagydíjon, és ezzel életben tartotta világbajnoki esélyeit, igaz, hátránya tovább nőtt.


Fernando Alonso a hetedik helyről rajtolva a harmadik helyen végzett az Amerikai Nagydíjon, és ezzel életben tartotta világbajnoki esélyeit, igaz, hátránya tovább nőtt.

Sebastian Vettel az austini verseny első felében végig az élen állt, de végül Lewis Hamilton mögött intették le. Mindez azt jelentette, hogy csak három ponttal növelte előnyét (13 ponttal vezet) ferraris riválisával szemben.

A rajongók a helyszínen remek hangulatot teremtettek, és emellett természetesen Alonso sem tudott szó nélkül elmenni. „A pálya fantasztikus, és a szurkolók is fantasztikusak voltak egész hétvégén. Nagyon élveztük, és nagy köszönet jár mindenkinek, az amerikaiaknak, a mexikóiaknak és a dél-amerikaiaknak is, akik mind kijöttek biztatni bennünket.”

„A pálya lenyűgöző, a vonalvezetése izgalmas és kihívásokkal teli, a szurkolók és a létesítmények is kifogástalanok. Reméljük, tetszett a show, amit csináltunk”- méltatta a helyieket a spanyol klasszis.

A Ferrari meglepő húzással vitte át Alonsót a rajtrács tiszta oldalára, ugyanis csapattársát, Felipe Massát egy szándékosan begyűjtött büntetéssel kivették előle. „Ez a csapat döntése volt. Tartottunk tőle, hogy így az első kanyarig pozíciókat vesztünk, ezért határoztunk így. Én büszke vagyok erre a döntésre, és a csapatra is, amiért a nyilvánosság előtt is feltárta a döntés hátterét”- mondta a megosztó esettel kapcsolatban Alonso.

„A bajnoki esélyeinket is az első körök eseményei tartották életben. A rajtnál általában mindig javítunk három-négy helyet, és onnantól kezdve már könnyebb dolgod van, ha az élbolyban haladsz. Ma is tudtuk, hogy jó esélyünk van előrelépni, és ezt sikerült is megvalósítani.”

„Az előttem végző két srácot viszont lehetetlen volt elkapni, ők ketten túl messze voltak tőlünk. Ez a hétvége azonban felér számunkra egy győzelemmel. Csak három pontot vesztettünk, amire nem is számítottunk a nehéz kezdés után. Szóval ismét elégedettek vagyunk a vasárnapi teljesítményünkkel”- ragadta ki a lényeget Alonso.

Brazíliában így sem lesz könnyű dolga, ha bajnok akar lenni, de állítja, még nem lefutott a meccs. „Brazíliában bajnok lehetek, és ez az, amiért egész évben harcoltunk. Csak Seb van nálunk jobb helyzetben. Büszkének kell lennünk magunkra, élvezni kell a versenyt, és a végén majd meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!