Verstappen vs. Ocon

Alonso cáfolja, hogy visszatérne a McLarenhez

Fernando Alonso hangsúlyozta: nem kíván visszatérni egykori csapatához, a McLarenhez, jóllehet nincsenek rossz érzései az igencsak hektikus és belviszályokkal teli 2007-es szezonnal kapcsolatban.


Fernando Alonso hangsúlyozta: nem kíván visszatérni egykori csapatához, a McLarenhez, jóllehet nincsenek rossz érzései az igencsak hektikus és belviszályokkal teli 2007-es szezonnal kapcsolatban.

Mivel a McLaren még nem véglegesítette jövő évi felállását és egyesek szerint komolyan fontolgatja Sergio Perez menesztését, egyesek azt kezdték el terjeszteni a szingapúri paddock-ban, hogy a wokingiak megkeresték Alonsót, akit meg akarnak szerezni már a következő idényre.

„Nem kívánok visszatérni” – válaszolta a spanyol pilóta arra a kérdésre, hogy mit szól a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh pozitív nyilatkozatairól. „Most is csak ismételni tudom azt, amit hetek óta mondok, imádom a Ferrarit és a végsőkig ebben a csapatban szeretnék maradni.”

„Mindig nagyon jó érzés csapatvezetőktől pozitív gondolatokat hallani magamról, különösen a McLarentől. Számos híresztelés volt, hogy komoly problémáink voltak 2007-ben, azonban mindig is hangsúlyoztam, hogy senkivel nem volt problémám, a csapat filozófiájával nem tudtam azonosulni.”

A McLaren igen nehéz évadot teljesített akkor, hiszen Alonso és újdonsült csapattársa, a Forma-1-ben debütáló Lewis Hamilton óriási csatákat vívott egymással a pályán és azon kívül is, miközben éppen Kimi Räikkönen volt az, aki elhalászta előlük a bajnoki címet a Ferrarival.

„Jó, hogy ilyen híresztelések vannak, miszerint vissza akarok térni, de ezeknek nincsen valóságalapja. Van még három évem a Ferrarival, és bízom abban, hogy még több lesz, ha sikerül majd meghosszabbítanom a szerződésemet, ami a célom.”

Hogy mit szól ahhoz, hogy jövőre Raikkönen lesz a csapattársa, Alonso így felelt: „Természetesen már nagyon tudni akartam, hogy ki lesz a kiválasztott és a csapat Kimi mellett tette le a voksát.”

„Felipével négy fantasztikus évünk volt, miután a csapat végül úgy döntött, hogy nem hosszabbít vele, és azt gondolom, hogy a versenyzői piacon Kimi volt a legjobb választás a következő idényre.”

„Azonban most azon kell dolgoznunk, hogy a 2013-as bajnoki címért harcoljunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek