Alonso: A célom, hogy 2018-ban ott legyek a dobogón! - F1VILÁG.HU

Alonso: A célom, hogy 2018-ban ott legyek a dobogón!

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso azt mondja, ahhoz, hogy 2018-ban jó formában teljesítsenek a Forma-1-ben, már a téli teszteken versenyképesnek kell lenniük.

A kétszeres világbajnok optimistán várja az új szezont, hiszen csapata, a McLaren jövőre már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Eric Boullier, a wokingi istálló versenyigazgatója a minap elárulta, sikeresen integrálták a franciák motorját a jövő évi kasztniba, így a fejlesztések jó ütemben haladnak.

Alonso a minap egy TV-interjúban arról beszélt, szeretne újra dobogóra állni jövőre.

[su_quote]„A célom, hogy 2018-ban újra versenyképes legyek – nemcsak magam, de a rajongóim miatt is”[/su_quote]

– mondta a kétszeres világbajnok.

„Szeretném ismét odatenni magam, jó lenne újra látni a spanyol zászlót a dobogón. Erre törekszünk majd.”

Alonso utoljára a 2014-es Magyar Nagydíjon állt dobogóra – még a Ferrari versenyzőjeként.

Alonso hozzátette, fontos, hogy már a téli teszteken jó formában legyenek, hiszen amint elkezdődik a szezon, nehéz lesz felzárkózni.

Hirdetés

„Minden attól függ, mennyire leszünk versenyképesek már az első pillanattól kezdve, mert később már nehéz lesz befogni az élen állókat. Szóval fontos, hogy már Barcelonában, az idénynyitó előtti teszteken jó formában legyünk.”

„A Renault is nagyon keményen dolgozik, ők is tudnak javítani a motorjukon. A Red Bull már idén is igazán remek eredményeket ért el, szóval nagyon optimisták vagyunk. Viszont számos alkalommal voltunk már optimisták télen, és aztán kellemetlen meglepetések értek bennünket – szóval egy kicsit várjunk még ezzel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!