Megosztás:

Alonso: Csak egy kicsit megpusziltam a falat

Alonso kedden 115 kört tett meg, és az 5. helyen zárt.
Alonso kedden 115 kört tett meg, és az 5. helyen zárt. © McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője kedden már rögtön a teszt elején a gumifalnak ütközött, azonban elmondása szerint ez nem akadályozta meg őket abban, hogy teljesítsék programjukat.

Alonso adott egy kis munkát szerelőinek a teszt kezdetén, azonban elmondta, csapata nagyon gyors munkát végzett, így sikerült hamar visszagurulnia a pályára, és folytathatták a munkát.

„A baleset? Ó, csak megpusziltam a falat. A szerelőim nagyon gyorsan dolgoztak, szóval vissza tudtam menni a pályára hamarosan. Végül a tervezettek szerint tudtuk befejezni a programunkat” – mondta a spanyol.

A McLaren-versenyzője elmondta, akárcsak Lewis Hamiltonnak, neki is tetszettek az új gumikeverékek, összbenyomása az volt, hogy jó vezetni velük az autót.

„Ez egy hasznos nap volt, hogy megismerjük a 2018-as gumikat. Jó érzés velük vezetni, mérsékelten kopnak, szóval rendben voltak” – nyilatkozta.

A McLaren színeiben ma már Stoffel Vandoorne és Lando Norris tesztelhet majd, Alonso számára így idénre véget ért a „pályamunka”.

„Számomra véget ért a 2017-es szezon, szóval már csak 2018-ra koncentrálok. A jó irányba haladunk, szóval már örülök előre a következő évnek a McLaren-Renault-val.”

Alonso mindenképpen pozitívan áll a jövő évhez, ezt az is bizonyítja, hogy az Abu Dhabi nagydíj végén akárcsak a győztesek, ő is gumiégetésbe kezdett, majd csapatrádión szólt a McLarennek, hogy „a következő szezonra gyakorolok”.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Ma utoljára bőgnek fel a motorok a téli szünet előtt: Abu Dhabiban megkezdődött a Pirelli...

Hozzászólások

( komment)