Alonso csalódott, de ígéri, támadni fog - F1VILÁG.HU

Alonso csalódott, de ígéri, támadni fog

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Nem jutott a legjobb 10 közé a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén a sportág kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol csalódott, de azt ígéri, támadni fog vasárnap.

A McLaren versenyzője a 14., csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig csak a 15. helyről rajtolhat majd a 2018-as F1-es idény hetedik futamán.

Alonso a szombati időmérő edzés után a Sky Sports F1 televíziónak elárulta, a pénteki szabadedzések után jobb eredményre számított.

„Tudtuk, hogy ez egy nehéz pálya lesz számunkra, de pénteken mégis elég versenyképesnek mutatkoztunk, és érzésre is jó volt az autó, gyorsak tudtunk lenni” – mondta a korábbi világbajnok.

„Sajnos szombaton nem voltunk ilyen versenyképesek, a harmadik edzésen visszaestünk, és ez megerősítést nyert az időmérőn is. Meglátjuk, mit hoz a vasárnap, de remélem, hogy egy jó rajttal és taktikával összejöhet a pontszerzés. Kétségkívül ez lesz a célunk vasárnap.”

Bár a McLaren idén Renault-motorokat használ, Alonsónak csak kétszer sikerült a Q3-ba jutnia az idei időmérőkön – legutóbb például Monacóban.

„Nehéz magyarázatot találni erre, mert a teljesítményingadozás másoknál is észrevehető, nemcsak nálunk. Persze próbáljuk kielemezni a helyzetet, amennyire csak lehet, de nehéz egyértelmű válaszokat találni.”

„A monacói például egy igazán specifikus pálya, és ha ott versenyképesek vagyunk, az nem különösebben számít a teljes szezont tekintve. Természetesen ismerjük a gyengeségeinket és tudjuk, hogy javulnunk kell.”

Alonso mindazonáltal leszögezte, mindent megtesz a vasárnapi versenyen.

Hirdetés

„Az időmérőn elért eredmény kiábrándító, de a verseny vasárnap van, a pontokat a futamon osztják, szóval támadni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!