Alonso dobogóra állna hazai közönsége előtt - F1VILÁG.HU

Alonso dobogóra állna hazai közönsége előtt

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy eredményesen fog szerepelni hazai közönsége előtt a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol reményei szerint minden esélye meglesz arra, hogy felálljon a dobogóra a vasárnapi megmérettetésen.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy eredményesen fog szerepelni hazai közönsége előtt a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol reményei szerint minden esélye meglesz arra, hogy felálljon a dobogóra a vasárnapi megmérettetésen.

Azt követően, hogy a Fellebbviteli Bíróság egy versenyes eltiltását pénzbüntetésre mérsékelte, a Renault mégis rajthoz állhat Valenciában, ahol biztosra vehető, hogy a legtöbben Alonsónak fognak szorítani.

A kétszeres világbajnok tisztában van azzal, hogy sokan csak miatta látogatnak ki a futamra, így elmondása szerint azon lesz, hogy egy jó eredménnyel örvendeztesse meg a rajongókat.

Alonso úgy gondolja, hogy erre minden esélye meglesz, hiszen csapata sokat javult az elmúlt időben, amit az is bizonyít, hogy a Magyar Nagydíjon az élről rajtolhatott, és jó eséllyel pályázott a dobogós helyekre, amíg le nem repült jobb első kereke.

“Megnyugtató volt a Magyarországon mutatott teljesítményünk, hiszen az autó gyors volt, és meg tudtuk szerezni a pole pozíciót, ami valójában meglepetés volt” – mondta a spanyol a csapat előzetesében.

“Csalódott voltam, hogy fel kellett adnom a küzdelmet, de a dolgok jó oldalát nézem, mert szerintem az autó legalább olyan versenyképes lesz Valenciában, mint az elmúlt versenyen volt.”

“A tavalyi versenyem nagyon rövid volt, kevesebb, mint egy körig tartott, így nagyon bízom abban, hogy ezen a hétvégén eredményesebb leszek, és remélhetőleg harcba szállhatok majd a dobogós helyezésekért.”

A Renault főmérnöke, Pat Symonds is optimistán tekint a hétvégi verseny elé, mert úgy érzi, hogy autójuknak feküdni fog a valenciai ring.

“Az R29 bizonyította, hogy minden típusú kanyarban jól teljesít, így meggyőződésem, hogy jól fogunk szerepelni Valenciában is” – magyarázta.

“Mint minden utcai pálya, ez is bátor, jó képességű versenyzőket követel meg, ami nekünk megvan Fernando személyében, aki előnyben lesz hazai közönsége miatt, és hatalmas támogatást fog kapni a rajongóktól az egész hétvégén.”

Hirdetés

Symonds azt is elárulta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan – mikor szinte a semmiből az élre álltak, és két győzelmet is arattak az utolsó versenyeken –, idén is egy agresszív stratégiával kezdik meg a szezon második felét.

“Sokkal több fejlesztésünk lesz a szezon utolsó részében, és egy újabb nagy aero csomagot vetünk be az évad későbbi szakaszában. Továbbá már gőzerővel készülünk egy közepes és alacsony leszorító erőt generáló csomaggal Spára és Monzára.”

“Hogy azután mit tudunk tenni, függ attól, hogy miként halad a jövő évi autótó, az R30 fejlesztése, és az új autó munkálatai közben szerzett tudásunkat kamatoztatni tudjuk-e a jelenlegi autó fejlesztésében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!