Verstappen vs. Ocon

Alonso: Drasztikus előrelépésre lesz szükségünk

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso tisztában van azzal, csapatának drasztikus fejlődésre lesz szüksége ahhoz, hogy a szezon további részében a győzelmekért, vagy akár a világbajnoki címért harcoljon.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso tisztában van azzal, csapatának drasztikus fejlődésre lesz szüksége ahhoz, hogy a szezon további részében a győzelmekért, vagy akár a világbajnoki címért harcoljon.

A spanyol ugyan meglepetésszerű malajziai győzelmének hála vezeti a bajnoki tabellát, ám Kínában másfél másodperces hátránnyal csak a kilencedik helyre tudta kvalifikálni magát.

A Ferrari versenyzője elárulta, nem gondol a vb-címre, hiszen egyelőre nincsenek olyan helyzetben, hogy a győzelmekért harcoljanak.

Alonso úgy véli, a maranellói gárda legnagyobb problémája jelenleg az aerodinamika, ám abban bízik, amint sikerül megoldani az ezzel kapcsolatos problémákat, nagyot lépnek előre.

„Jelen pillanatban a következő versenyre fókuszálunk. Azt gondolom, minden évben a bajnoki cím a Ferrari célja a történelme, illetve a csapat szenvedélye miatt. De ezzel együtt nem vagyunk hülyék” – fogalmazott Alonso.

„Tudjuk, hogy nagyon le vagyunk maradva, ezért dolgoznunk kell. Egy másodperc nagy lemaradás, de az autónak vannak nagy problémái aerodinamikai tekintetben, emiatt pedig mondhatni optimisták vagyunk, hiszen hiszünk abban, hogy sikerül talpra állni. Talán nincs egy másodperc, de elég sok időről beszélünk, ha sorra vesszük azokat a dolgokat, melyek nem működnek.”

„Ez az elsődleges feladat most, és amint elégedettek vagyunk az autóval, meglátjuk, mekkora lesz a különbség. Jelenleg túl nagy a lemaradásunk, a versenygép ugyanis nem működik jól.”

Alonso Malajziában a sauberes Sergio Perez előtt nyerte meg a futamot, és elmondása szerint egyáltalán nem lepte meg a svájci kiscsapat tempója.

„Télen egyike voltak a leggyorsabbaknak a teszteken, mint ahogy Ausztráliában is, és talán megérdemelték volna a győzelmet Malajziában” – vallotta be a kétszeres világbajnok.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek