Verstappen vs. Ocon

Alonso dühös, hogy megint az ő rádiózását emelték ki

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése után úgy nyilatkozott, nem tudja, „mi a problémája a Forma-1-nek”, hogy ismét az ő egyik rádióbeszélgetését emelték ki a TV-közvetítésben.

Alonso arról folytatott diskurzust a Q2 utolsó perceiben, hogy milyen gumikat tegyenek fel autójára, a spanyol pedig meglehetősen tanácstalannak és frusztráltnak tűnt.

A McLaren versenyzője az időmérő után azt mondta, nem örül annak, hogy megint az ő rádióbeszélgetését emelték ki, holott vélhetően mindenki más ugyanerről értekezett a mérnökével.

„A FOM már így is elég idegesítő a rádiózásom miatt” – mondta a McLaren versenyzője, aki a 11. helyen zárta a mogyoródi időmérőt.

„Nem tudom, mi a gondjuk, hogy folyton az én rádiómat adják be, és nem tudom, mi nem volt rendben a diskurzusommal, amikor a pálya állapota egyre rosszabb lett. Nem lehetett már javítani a köridőkön, arról beszélgetsz [a mérnököddel], hogy milyen gumikat tegyetek fel, és hogy megéri-e futni még egy kört, vagy nem. Ez a kedvenc hobbijuk – sok sikert hozzá!”

ERRŐL RÁDIÓZOTT ALONSO A MÉRNÖKÉVEL:

McLaren: Fernando! Szerinted fel kellene tennünk új intermediate- vagy esőgumikat? Új interek, vagy esőgumik?

Alonso: Szerintem be kellene mennünk a garázsban, hogy lássuk, milyenek a körülmények. Kimehetünk esőgumikkal, de ha 25 másodperccel lassabbak vagyunk, akkor csak körözünk a semmiért. Javítanunk kell a 11. helyen.

McLaren: Oké, Fernando. Ha így teszünk, akkor csak… akkor csak egy mért körre lesz időnk a végén. Szóval csak egyet tudunk futni a végén.

Alonso: Nem tudom, haver. Tegyetek fel olyan gumikat, amiket akartok. Az utolsó szektor lehetetlen, ha egy rakétát teszünk az autóra, akkor is csak a 11. helyen végzünk.

Alonso az időmérővel kapcsolatban hozzátette, bár a rádióbeszélgetés során frusztráltnak tűnt, valójában elégedett, hiszen jobban szerepeltek, mint várták.

„Egyébként jó időmérő volt, elégedett vagyok. A körülmények nagyon nehezek voltak, szükség volt némi szerencsére, és a megfelelő időzítésre is” – magyarázta.

„A Q1-ben száraz pályán is jók voltunk, és hála az esőnek, itt vagyunk a 11. helyen, közel a pontokhoz. Azt gondolom, szerencsés szombat volt. Még többre lesz szükségünk vasárnap.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek