Verstappen vs. Ocon

Alonso: Egyáltalán nem lefutott még a bajnokság

A Ferrari versenyzője, Fernando Alonso szerint semmi oka nincs arra, hogy többet várjon egy újabb problémás hétvégénél Bahreinben, elmondása szerint ugyanis a maranellói gárdának ezúttal sem lesz sok esélye arra, hogy az élen harcoljon.


A Ferrari versenyzője, Fernando Alonso szerint semmi oka nincs arra, hogy többet várjon egy újabb problémás hétvégénél Bahreinben, elmondása szerint ugyanis a maranellói gárdának ezúttal sem lesz sok esélye arra, hogy az élen harcoljon.

A kétszeres világbajnok a Kínai Nagydíj után elveszítette vezetését a bajnoki összetettben, miután csak a kilencedik helyen tudott célba érni, miután az F2012-es versenygép a száraz pályaviszonyok mellett nem tudta felvenni az élcsapatok tempóját.

A spanyol a Ferrari hivatalos weboldalán vezetett blogjában elmondta, szinte borítékolható, hogy a következő hétvégén is szenvedni fognak, így minden, amit tehetnek, hogy a legtöbbet hozzák ki a rendelkezésükre álló csomagból.

„Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy újabb nehéz hétvégére számíthatunk, ami gyakorlatilag természetes, jobbára a pálya karakterisztikájából adódóan, illetve azért is, mert az autón semmi nem változik Sanghaj óta” – mondta Alonso.

„A Scuderiának és nekem is szép eredményeim voltak Bahreinben: a csapat négy győzelmet aratott, én pedig hármat, az utolsót első ferraris versenyemen. De a múlt semmit nem számít ebben a sportban, és ez a hétvége arról fog szólni, hogy minimalizáljuk a károkat.”

A bajnoki tabellán Jenson Button és Lewis Hamilton mögött jelenleg a harmadik helyen álló Alonso hozzátette, egyelőre nincsenek harcban a bajnoki címért, ám még hosszú a szezon, így csapatának lesz lehetősége arra, hogy felálljon a padlóról.

„A bajnokság még teljesen nyitott, sok csapat esélyes a győzelemre, de nekünk muszáj fejlődést elérnünk, ha végül győztesen szeretnénk kikerülni a küzdelmekből. A lehető leghamarabb előrelépéseket kell tennünk. Hiszek a csapatban, és tudom, hogy Maranellóban mindenki mindent belead, szóval elérhetjük céljainkat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek