Verstappen vs. Ocon

Alonso: Egyetlen döntésemet sem bánom!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Egyetlen döntését sem bánja a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, aki az elmúlt években jobbára csak szenvedett a száguldó cirkuszban.

Egyetlen döntését sem bánja a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso, aki az elmúlt években jobbára csak szenvedett a száguldó cirkuszban.

A spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban szerzett világbajnoki címeket a Forma-1-ben, majd 2007-ben a McLarenhez igazolt, ahol Lewis Hamilton csapattársa lett.

A két versenyző viszonya olyannyira elmérgesedett a csapatnál, hogy Alonso visszatért a Renault-hoz, majd 2010-től a Ferrari versenyzője lett. Bár itt többször is közel került a világbajnoki címhez, újabb trófeát nem sikerült szereznie, így amikor a McLaren 2015-ben Honda-motorokra váltott, Alonso úgy döntött, visszatér Wokingba.

A McLaren-Honda projekt azonban egyáltalán nem volt sikeres, a csapat végigszenvedett 3 évet, majd a 2018-as szezonban már a Renault erőforrásait használta, a nagy áttörés azonban ezúttal is elmaradt.

Alonso az idei szezont követően elköszönt a Forma-1-től, és bár sokat küszködött az elmúlt években, egyetlen döntését sem bánta meg.

„Büszke vagyok arra, hogy a Renault-nál, a McLarennél és a Ferrarinál is versenyeztem” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ennél a három csapatnál töltöttem 17 évet a pályafutásomból, ami igazán eredményes volt a Forma-1-ben.”

Alonso úgy érzi, csapatváltásai során nem ő hibázott – egyszerűen a körülmények nem voltak megfelelőek az újabb sikerekhez.

„Egy kicsit balszerencsés voltam, de amikor az embernek dönteni kell, kristálygömb nélkül nem tudja, mi fog történni. Ha egy fejezet lezárul, utólag már könnyű okosnak lenni.”

Fotó: McLaren

A korábbi bajnok hozzátette, nagyon ígéretesnek tűnt, amikor kiderült, hogy a McLaren 2015-től ismét Honda-motorokat használ az F1-ben.

„A 10-ből 9 versenyző átszerződött volna a McLarenhez akkor. Nem bánom egyik döntésemet sem. Két világbajnoki címet nyertem, és 97 alkalommal álltam dobogón.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek