Alonso: Egyre vonzóbbak más kategóriák - F1VILÁG.HU

Alonso: Egyre vonzóbbak más kategóriák

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elismerte, olyannyira nem tetszik neki a mai Forma-1, hogy egyre inkább érdeklődik egyéb versenysorozatok iránt.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elismerte, olyannyira nem tetszik neki a mai Forma-1, hogy egyre inkább érdeklődik egyéb versenysorozatok iránt.

A McLaren versenyzője többször kifejtette már nemtetszését a Forma-1 szabályrendszerével kapcsolatban, a tegnapi időmérő edzést követően pedig szintén nagyon csalódottan nyilatkozott a Hungaroringen.

Történt ugyanis, hogy autója a kvalifikáció második etapjának elején megállt alatta – végül a spanyol nagy küzdelmek árán visszatolta autóját a bokszutcába, ám a szabályok szerint ilyen esetben nem folytathatja a körözést.

Alonso tavaly hároméves szerződést írt alá a McLarennel, a Honda gyenge V6-os erőforrása miatt azonban a wokingi gárda nem tud jó eredményeket elérni.

„Imádom a motorsportot, minden kategóriát. De be kell vallani, hogy a Forma-1 már nem olyan, mint régen, egyáltalán nem tetszik, hogy két-három másodperccel vagyunk csak gyorsabbak a GP2-es autóknál” – mondta Alonso.

„Az első gokartom egy McLaren-Honda replika volt, most pedig egy igazi McLaren-Hondát vezetek. Nagyon élvezem ezt a folyamatot, azt, hogy a nulláról indultunk és kezdünk versenyképessé válni.”

„De miután nem lehet tesztelni, ilyenek a gumik, szigorú szabályok vannak, és 21 futamos versenynaptár a jövő évre, kezdenek egyre vonzóbbá válni más kategóriák.”

Az idei évben Alonso kis híján rajthoz állt a Le Mans-i 24 órás viadalon, végül azonban csapata nem engedélyezte ezt számára – a spanyol azonban kijelentette, a jövőben szívesen részt venne hosszú távú autóversenyeken.

„Igen, fontolgattam, hogy elindulok Le Mans-ban. A jövőben talán – de nem tudom, hogy ez mikor lesz. Az idei évben közel voltam hozzá, szóval lehet, hogy majd jövőre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!