Alonso elárulta, mi fog dönteni F1-es jövőjéről - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, mi fog dönteni F1-es jövőjéről

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, nem a McLaren formája, hanem a Forma-1 állapota dönt arról, hogy 2019-ben is a száguldó cirkuszban folytatja-e pályafutását.

A spanyol jelenleg érvényes szerződése 2018 végén lejár a McLarennél, egyelőre pedig még nem született döntés arról, hogy marad-e a McLaren F1-es csapatánál jövőre is.

Alonso idén részt vesz az Endurance-világbajnokság (WEC) küzdelmeiben is, és a pletykák szerint az IndyCar-sorozatban is folytathatja jövőre.

A spanyol – aki jövő hónapban ünnepli 37. születésnapját – jelenleg a 7. helyet foglalja el a Forma-1-es pontversenyben, a McLarennek azonban nem sikerült olyan nagy előrelépéseket tennie, mint amilyenre számított a Renault-motorra való átpártolás után.

Alonso azt mondja, jövőjéről leginkább az dönt majd, hogy milyen irányba indul tovább a Forma-1.

„Utoljára 2007-ben volt világbajnok autóm” – fogalmazott a spanyol, aki utoljára 2013-ban nyert versenyt az F1-ben, amikor még a Ferrari pilótája volt.

„Azóta a többi elég messze volt a csúcstól, vagy attól, hogy a csapatom bajnok legyen abban az évben. Szóval 11 évvel ezután már nem hiszem, hogy problémám van azzal, hogy nincs olyan autóm, amivel vb-címet nyerhetnék.”

„A legfontosabb dolog számomra az, hogy milyen irányba halad a Forma-1. Nem sokat gondolkodom azon, hogy mennyire leszek versenyképes jövőre, mert ezt lehetetlen megmondani – az egész a sportról szól. Ez egy konstruktőri világbajnokság, nem pedig egy egyéni világbajnokság.”

Alonso elárulta, a McLaren idei erősségei és gyengeségei teljesen eltérnek a tavalyiaktól, de örül annak, hogy a Renault motorjait használják, mert legalább több pontot szerezhet.

Hirdetés

„A szezon elején láthatták, mennyi pontot gyűjtöttünk, Monacóban a 7., Kanadában pedig a 10. helyről estünk ki, szóval pontokat veszítettünk a legutóbbi két futamon. Van néhány problémánk az autóval, amin javítanunk kell, és meglátjuk, hogy alakul a következő pár hónap.”

„Kétségkívül kiábrándító és frusztráló a dolog. Nem voltunk versenyképesek Kanadában, ugyanakkor az újraindításnál megelőztünk pár autót, és a pontszerző zónában voltunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!