Verstappen vs. Ocon

Alonso elárulta, miben kell javulnia a McLarennek

Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, pontosan tudják, egykörös tempójukon kell mihamarabb javítaniuk annak érdekében, hogy jobb pozíciókért harcoljanak a versenyeken.

A McLaren az idei évben sokat küszködik az időmérőkön, Alonso az elmúlt versenyeken nem tudta a Q3-ba verekedni magát, ez pedig megnehezíti a pontszerzést is a spanyol számára.

A Forma-1 mezőnye hétvégén Hockenheimbe látogat, ahol a 36 esztendős versenyző 2005-ben, 2010-ben és 2012-ben is győzni tudott.

„Szeretek Hockenheimben versenyezni, háromszor nyertem is már ott, szóval nagyszerű lesz visszatérni egyévnyi kihagyás után” – mondta a kétszeres világbajnok.

„A pálya a klasszikusok közé tartozik: szórakoztató vezetni rajta, és van néhány előzési lehetőség is – idén pedig egy extra DRS-zóna is a rendelkezésünkre áll. Szóval remélhetőleg harcolni tudunk a minket körülvevő autókkal.”

A McLaren spanyolja hozzátette, reméli, sikerül javítaniuk az egykörös tempón, és természetesen Németországban is a pontszerzés lesz a céljuk.

„Tudjuk, hogy javítanunk kell az időmérős teljesítményünkön, hogy jobbak legyenek az esélyeink vasárnaponként. Ugyanakkor azt is láthattuk, hogy képesek vagyunk az előretörésre és a pontszerzésre, szóval a legfőbb cél Németországban is ez lesz.”

„A következő pár versenyt a nyári szünet előtt eltérő típusú pályákon futjuk. Keményen kell dolgoznunk, és mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legjobban alkalmazkodunk a beállításokkal.”

„Tudjuk, hogy a hockenheimi pálya nem lesz könnyű számunkra, de mint mindig, most is mindent beleadunk.”

GÖRGESS TOVÁBB EGYÉB ÉRDEKESSÉGEKHEZ!

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek