Alonso elárulta, mikor hoz döntést jövőjéről - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, mikor hoz döntést jövőjéről

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Az októberi Amerikai Nagydíj előtt szeretne döntést hozni jövőjéről a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző szerződése az idény végén lejár a McLarennél, és többször világossá tette, csak akkor marad a királykategóriában, ha úgy érzi, versenyképes autó lehet alatta jövőre.

Miután a McLaren a szezon végén szakít a Hondával, a Renault-motorokat használva Alonsónak erre lehetősége lehet – ám azt mondja, nemcsak ezen múlik a döntése.

A spanyol versenyzőt Malajziában megkérdezték arról, van-e határidő: „A következő szünetben talán meg lehet hozni a végleges döntést.”

„Azt hiszem, Malajzia és Japán között kicsit sűrű lenne, hiszen rengeteget dolgozunk a pályán De a japán versenyt követő időszak lehet az én határidőm, hogy meghozzam a döntést, és kiválasszam azt, amiről úgy érzem, a legjobb.”

„Versenyképes akarok lenni jövőre. Újra dobogóra akarok állni. Újra nyerni akarok. Világbajnoki címért akarok harcolni, ezért még szükségem van néhány információra, hogy meghozhassam a döntést.”

„Ugyanakkor optimista vagyok, mert a McLaren az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat az F1 történetében. Szóval azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy összejöjjön.”

Alonso azt mondja, bár a McLarennek jó esélyei vannak az előrelépésre, nincs garancia a sikerre 2018-ban.

„Azt gondolom, minden csapatnak lesznek kétségei jövőre, mert vannak minimális változások a szabályokban. Viszont idén a fejlesztési ráta rendkívül meredek volt az új regulák miatt, szóval lesz néhány extra fejlesztés a tél során.”

Hirdetés

„Lesz lehetőség olyan változtatásokra, melyekre nem volt mód az évad során – úgyhogy lesz kockázat is mindenkinek. De ezek a kockázatok kisebbek, ha egy nagycsapatnál vagy.”

„És ahogy mondtam, a McLaren hosszú évekig dominált a sportban, és még a legrosszabb éveikben is – például amikor 2009-ben és 2011-ben gondjaik voltak – képesek voltak 2-3 versenyt nyerni.”

„Ezért nagycsapat a McLaren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!