Alonso elárulta, mitől félt a Le Mans-i 24 óráson - F1VILÁG.HU

Alonso elárulta, mitől félt a Le Mans-i 24 óráson

HIRDETÉS
Fotó: Toyota Motorsport

A Le Mans-i 24 óráson győztes Fernando Alonso elárulta, nagyon tartott attól, hogy a hétvégi versenyen ugyanúgy műszaki problémák fosztják meg a jó eredménytől, mint a 2017-es Indianapolis 500-on.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok csapattársaival, Kazuki Nakajimával és Sebastien Buemivel győzelemre vitték a Toyota 8-as rajtszámú versenyautóját a legendás 24 órás versenyen. Alonso továbbra is az úgynevezett „Tripla Koronára” hajt, vagyis az F1-es Monacói Nagydíj megnyerése után a Le Mans-i 24 óráson is győzni szeretett volna, illetve a jövőben szeretne még rajthoz állni az Indy 500-on.

Utóbbi versenyen a spanyol tavaly már elindult, és bár remekül helytállt, műszaki hiba miatt nem jutott el a kockás zászlóig.

„Fantasztikus érzés a győzelem” – mondta Alonso a Le Mans-i 24 órás után.

„Egy kicsit még sokkol a dolog, mert nagyon a versenyre fókuszáltunk, és nagyon stresszes volt a vége, nézve a televízióban. Nem szoktam megnézni a versenyeimet, általában versenyezni szoktam. Elég intenzív 24 óra volt, két autó nagyjából 1 percen belül volt az egész futam során.”

„Nem tudom, hogy nézzem-e a TV-ben, aludjak-e inkább, vagy inkább nézzem a MotoGP-t, ami egyidőben zajlott. A MotoGP volt talán a legjobb ötlet.”

Alonso elárulta, nagyon félt attól, hogy ugyanúgy kiesnek a versenyből, mint ahogy tavaly kiesett az Indy 500-on.

„Vezettük a versenyt, közel voltunk a győzelmet, de elszalasztottuk a lehetőséget. Itt is az élen álltunk, és nagyon aggódtam amiatt, hogy ez is egy elszalasztott lehetőség lesz – de végül összejött.”

Fotó: WEC

A spanyol azt mondja, nagy elégedettséggel tölti el, hogy olyan versenyzőket sikerült legyőznie, akik mesterei az endurance-versenyzésnek.

Hirdetés

„Kétségkívül nagyon vonzó cél a „Tripla Korona” megszerzése, és látni, hogy jobb versenyzővé, sokkal összetettebb versenyzővé válhatsz. A Forma-1-ben csak követed a csapatod teljesítményét, ha pedig a csapatod a legjobb, az első, vagy a második helyen végzel. Ha a csapatod harmadik, akkor te az ötödik vagy hatodik helyen futsz be.”

„Ahhoz, hogy jobb versenyző legyél, minden egyes szériában nyerned kell azok ellen, akik a specialistái az adott sorozatnak. Nagy elégedettséggel tölt el az, ha legyőzheted az oválversenyzés, vagy az endurance-versenyzés specialistáit, akik minden apró trükköt ismernek itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!