Alonso elégedett a Renault fejlődésével - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett a Renault fejlődésével

HIRDETÉS

Az egykori világbajnok, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Renault végre olyan pozícióba került, ahol a szezon elején is lennie kellett volna, hiszen a Ferrari és a McLaren mögött a mezőny harmadik legerősebb csapata.

Az egykori világbajnok, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Renault végre olyan pozícióba került, ahol a szezon elején is lennie kellett volna, hiszen a Ferrari és a McLaren mögött a mezőny harmadik legerősebb csapata.

A szingapúri futamgyőztes eddig teljes mértékben meg van elégedve az R28-as teljesítményével Fujiban, és elmondása szerint minden oka megvan arra, hogy optimistán vágjon neki a szezon hajrájának.

“Nyilvánvalóan egy kicsivel versenyképesebbek voltunk Szingapúrban, és szerintem ezen a hétvégén sokkal valósabb képet kaphatunk majd az erőviszonyokról, jobban fogunk küszködni, ám az autó versenyről versenyre jobb” – mondta Alonso az autosport.com-nak.

“Egy ehhez hasonló pályán, három vagy négy hónappal ezelőtt nagyon nagy bajban lettünk volna, szerintem sehol nem lettünk volna. Most viszont minden körülmények között, minden típusú pályán versenyképes időket tudunk produkálni. A csapat kiváló munkát végzett, és ez az eredménye. Talán a Ferrari és a McLaren mögött vagyunk az utolsó három vagy négy versenyen.”

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell a szingapúri futam után elhintette, hogy csapata mostanra jutott túl a tavalyi év elején történt gumiváltás okozta nehézségeken. Alonso egyetértett a szakemberrel, és további dicsérő szavakkal illette csapatát.

“Azt gondoltuk, hogy ilyen szinten leszünk a szezonnyitón Ausztráliában, arra számítottunk, hogy a Ferrari és a McLaren mögött leszünk, azonban rá kellett jönnünk, hogy jócskán le vagyunk maradva tőlük, és a középmezőnyt erősítjük” – mondta a spanyol, visszatekintve az idei évre.

“Folyamatosan elemezzük a problémákat, és nagyon keményen dolgoztunk, hogy javulást tudjunk elérni az autó főbb területein a szezon során. Ezekre a területekre koncentráltunk, és az autó minden egyes versenyen fejlődött, és most már sokkal versenyképesebbek vagyunk. Sajnos azonban már csak három verseny van hátra.”

Annak ellenére, hogy elégedett csapata fejlődésével, Alonso továbbra sem biztos abban, hogy mit várjon a 2009-es szezonról.

“Minden csapat, minden menedzser nagyon optimista a jövő évi autójával kapcsolatban, azonban vannak még aggodalmak az új szabályok miatt. Minden egyes csapatnak nagyon keményen, és okosan kell dolgoznia, hogy a lehető legjobban megértse a szabályokat, különösen a KERS rendszert, és az ehhez hasonló dolgokat. Ez a legfőbb dolog a következő idényre.”

Arra a kérdésre pedig, hogy mit szól az FIA azon tervéhez, miszerint kiegyenlítenék a motorok teljesítményét a jövőben, a spanyol bajnok a következőket válaszolta: “Természetesen, ha kiegyenlítenék a motorokat, az jót tenne a versenyeknek, mert talán több csapat szállhatna harcba a futamgyőzelmekért, és a bajnokság is nyitottabb lenne. Nem csak két csapat lenne harcban a végső győzelemért, így talán ez egy jó kezdeményezés.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!