Alonso elégedett az átépített Ferrarival - F1VILÁG.HU

Alonso elégedett az átépített Ferrarival

HIRDETÉS

Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott a szinte teljes egészében átépített versenygépéről, ugyanis elmondása szerint az új fejlesztések nélkül még az is nehézséget okozott volna számukra, hogy bejussanak az időmérő utolsó etapjába.


Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott a szinte teljes egészében átépített versenygépéről, ugyanis elmondása szerint az új fejlesztések nélkül még az is nehézséget okozott volna számukra, hogy bejussanak az időmérő utolsó etapjába.

Az olasz alakulat egy átfogó javítócsomaggal érkezett meg Valenciába, és az újítások úgy tűnik, hogy működnek is, hiszen Alonso a negyedik, csapattársa, Felipe Massa pedig az ötödik helyre kormányozta autóját a szombati időmérő edzésen.

A kétszeres világbajnok éppen ezért elégedetten nyilatkozott a kvalifikációt követően, és elmondta, hogy véleménye szerint a régi autóval komoly gondban lettek volna a második etapban, különösen úgy, hogy hihetetlen szoros a mezőny.

„Elégedett vagyok az eredménnyel” – mondta Alonso. „Számos csapat, köztük a Ferrari is komoly újításokkal érkezett a helyszínre, így fontos volt megmutatnunk, hogy képesek vagyunk harcba szállni az első helyekért.”

„Ezt pedig sikerült elérnünk, és észben kell tartanunk, hogy a fejlesztések nélkül minden bizonnyal komoly nehézségbe ütköztünk volna a második etapban, és csak kínok árán jutottunk volna tovább a harmadik körbe, ha egyáltalán sikerült volna.”

„A holnapi versenyen mindenünk meglesz ahhoz, hogy harcba szálljunk a dobogós helyekért. Fontos lesz, hogy jól kapjuk el a rajtot, megfelelően válasszuk meg a stratégiánkat, ne hibázzunk, mert a falak ott vannak, és nem kegyelmeznek senkinek.”

„Természetesen a megbízhatóság is komoly súllyal esik majd a latba, hiszen a pálya komoly igénybevételnek teszi ki az autókat.”

Massa is elégedett volt, bár hozzátette, ha nem ütközik forgalomba utolsó mért körén, akkor még jobb időt is elérhetett volna.

„Egy kiváló autóval rendelkeztünk a mai napon, és mindenünk megvolt ahhoz, hogy az ötödik helynél is előrébb végezzünk” – mondta a brazil. „A Q1-ben, és a Q2-ben elégedett voltam az F10 kezelhetőségével, azonban a Q3-ban nem tudtam javulni, főleg a forgalom miatt, ami megakadályozott abban, hogy megfelelően felkészítsem az abroncsaimat.”

Hirdetés

„Bosszantó, mert akár a harmadik helyről is indulhatnék. Most az ötödik pozícióból kell nekivágnom a versenynek, így nehéz lesz harcba szállni a dobogós helyekért, de így is esélyesek vagyunk erre.”

„A magunkkal hozott újítások versenyképesebbé tették az autót, és hozták azt, amit vártunk tőlük. Azonban nem szabad leállni a fejlesztéssel, ezen az úton kell tovább haladnunk a szezon hátralévő részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!