Alonso: Elérhető cél a pontszerzés

Fernando Alonso úgy érzi, a McLaren holnap a pontokért harcolhat – a spanyol szerint folyamatosan látható a csapat fejlődése.


Fernando Alonso úgy érzi, a McLaren holnap a pontokért harcolhat – a spanyol szerint folyamatosan látható a csapat fejlődése.

A Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Alonso és csapattársa, Jenson Button is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába, holnap pedig a 13. és 14. rajtkockából vághatnak neki a versenynek.

A spanyol világbajnok szerint ahhoz még nem elég gyorsak, hogy az első tíz köré kerüljenek, éppen ezért elégedett mai eredményükkel.

„Ma egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy az első tízbe kerüljünk. De rendben van, a pontokat csak holnap osztják…”

Alonso elmondta, biztos benne, hogy a holnapi versenyen hazai közönsége előtt a pontszerző helyek valamelyikéért küzdhet, hiszen van annyi potenciál az autóban, hogy egy jó rajttal és taktikával néhány pozícióval előrébb jussanak majd.

„Először tudtuk mindkét autót a Q2-be hozni, ez egy új előrelépés. Meggyőződésem, hogy holnap pontokért harcolhatunk – ez egy reális cél. A tiszta oldalról indulok, ami nagyon jó. Csak egy jó rajtra van szükségem, majd egy stratégiailag okos versenyt kell teljesítenünk.”

A McLaren pilótája hozzátette, a hétvége eddigi tapasztalatai alapján versenyképesek lehetnek holnap, és sikerült további előrelépéseket tenniük.

„Egy tökéletes versenyre van szükségünk, és akkor el tudjuk érni a célunkat, mivel hosszú etapon nem voltunk rosszak. Bahreinben már megmutattuk, hogy harcolhatunk a pontokért – és itt erősebbek vagyunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!