Verstappen vs. Ocon

Alonso elgondolkodott azon, hogy befejezi a Forma-1-ben

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fontolóra vette Forma-1-es pályafutása befejezését a kétszeres világbajnok Fernando Alonso annak érdekében, hogy valóra váltsa álmát, és bezsebelje az úgynevezett „Tripla koronát”.

Az F1 Racing magazinnak adott exkluzív interjújában a spanyol versenyző elárulta, elgondolkodott a Forma-1-ből való távozáson, hogy a Monacói Nagydíj megnyerése után legyen esélye az Indianapolis 500-on, valamint a Le Mans-i 24 óráson való diadalra is.

Alonso tavaly rajthoz állt az Indy 500-on, ám műszaki hiba miatt kiesett – idén pedig a Toyota színeiben ott lesz Le Mans-ban is.

„Igen, elgondolkodtam a szériaváltás, illetve a Forma-1-ből való kiszállás lehetőségén” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Miután részt vettem az Indy 500-on tavaly, volt még néhány verseny Ausztriában és Silverstone-ban – és ekkor gondoltam arra, hogy ’jövőre talán kipróbálok egy másik sorozatot, és elkötelezhetném magam a tripla korona mellett, rajthoz állhatnék az Indy 500-on és Le Mans-ban, és talán ez lenne a legjobb’.”

„De úgy éreztem, nem ez a megfelelő időpont a távozásra – most még nem, nem ilyen eredmények után, és nem ilyen érzésekkel.”

„Tudtam, hogy örök életemben bánnám, és rossz szájízzel fejezném be F1-es karrierem. Szóval kétségkívül eredményes akarok még lenni. Befejezetlen ügyem van nekem és a McLarennek is. És azt gondolom, idén eljön az ideje annak, hogy változzanak a dolgok. Ebben teljesen biztos vagyok.”

Arra a kérdésre, hogy idén minden visszazökkenhet-e a normális kerékvágásba, és újra az élmezőnyben harcolhat-e, Alonso így felelt: „Igen, vissza a normális kerékvágásba, végigzongorázni az edzéseket, időmérőket, tudván, hogy bekerülhetek a legjobb ötbe.”

„És ha jól szerepelsz, dobogóra is állhatsz. Ha pedig valami különlegeset csinálsz, győzhetsz is. A motiváció és a megfelelő felkészülés az, ami eddig hiányzott. De remélem, hogy idén ezek visszatérnek. Ezek a legnagyobb elvárásaim.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek