Verstappen vs. Ocon

Alonso elismerte, aggódva várja a téli teszteket

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Izgatottan, ugyanakkor némi aggodalommal várja a jövő héten kezdődő téli teszteket a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző és csapata, a McLaren számára kiábrándítóan alakultak az elmúlt évek a Forma-1-ben, a Honda-motorok gyengesége és megbízhatatlansága miatt ugyanis képtelenek voltak jó eredményekért harcolni.

A McLaren emiatt szakított is japán motorpartnerével, és 2018-ban már a Renault erőforrásaival vesz részt a Forma-1-es küzdelmekben.

A csapat pénteken mutatta be MCL33-as kódjelű versenyautóját, melyet egy bejáratás erejéig még ma pályára is visznek.

Alonso elárulta, reméli, idén végre az élmezőnyben harcolhatnak, ám kicsit aggódva várja a téli teszteket.

„Ha rápillantok az új autóra, hihetetlen izgalom tölt el – ugyanakkor némi nyugtalanság is” – mondta Alonso.

„Tudom, mennyire fontos ez az autó a csapatnak, és csak azt remélem, hogy úgy teljesít majd, ahogy mindannyian szeretnénk.”

„Ha sikerült építenünk a tavalyi autó erősségeire, és össze tudtuk házasítani azokat a Renault erőforrásával, akkor komoly előrelépést tehetünk. Az autó nagyon letisztultnak tűnik, jól átgondoltnak, és szerintem az új festés is pazar – igazán szemet gyönyörködtető.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek