Alonso elismerte, túl optimistán érkeztek Monacóban - F1VILÁG.HU

Alonso elismerte, túl optimistán érkeztek Monacóban

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elismerte, csapata, a McLaren túlzottan optimistán érkezett meg a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyszínére.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elismerte, csapata, a McLaren túlzottan optimistán érkezett meg a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyszínére.

A gárda versenyigazgatója, Eric Boullier a monte-carlói hétvégét megelőzően azt mondta, a McLarennek a szűk utcai pályán esélye lehet akár arra is, hogy megszorongassa a Ferrarikat.

Habár Alonso a mai időmérőn bejutott a Q3-ba, ott csak a 10. rajthelyet tudta megszerezni – igaz, Kimi Räikkönen büntetése miatt a 9. pozícióból indulhat majd vasárnap.

Amikor a spanyolt a kvalifikáció után arról kérdezték, optimista gondolat volt-e az, hogy szombaton a jobb pozíciókért is harcolhatnak majd, így válaszolt: „Talán egy kicsit, igen – amíg pályára nem gurulunk, addig ezt nemigen lehet tudni.”

„Kicsit optimisták voltak a jóslataink, de meglátjuk, hogy szerezhetünk-e holnap pontokat. Nem voltak különösebb céljaink, de egy kicsit optimistábbak voltunk a 10. helynél, a 7. vagy 8. pozíciókra számítottunk.”

„Viszont egész hétvégén nem volt meg a tempónk, csütörtökön is küszködtünk, egyszerűen nem volt elég meggyőző az autó eleje. Egy kicsit többet vártunk Monacótól, ahol nincs olyan nagy jelentősége a motorerőnek.”

Alonso abban bízik, a vasárnapi futamra esetleg megérkezhet majd az eső.

„Bármi, ami megtörténhet, a hasznunkra válik – szeretnénk egy kis akciót. Ha ez nem jön össze, vonatozás lesz. Eső, hó, bármi segíthet. Nincs vesztenivalónk. Támadnunk kell, és az ilyen versenyek jó lehetőségeket kínálhatnak nekünk.”

A McLaren másik világbajnoka, Jenson Button nem jutott tovább a harmadik szegmensbe.

Hirdetés

„Az autó jónak tűnt a Q1-ben, de ahogy bemelegedtek a dolgok, a tapadás elszállt” – mondta a brit.

„Fernando 10. ugyan, de ennél többet vártunk. A csapatnál dolgozó okos emberek most megnézik majd, miért nem voltunk jók. Egyszerűen a mi részünkről nem voltunk elég jók a Q2-ben. Nem volt megfelelő az egyensúly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!