Alonso: Eljött a bizonyítás ideje - F1VILÁG.HU

Alonso: Eljött a bizonyítás ideje

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Ferrarinak össze kell kapnia magát, és a legerősebb csapattá kell válnia a szezon hátralévő részében, mert csak így szerezheti meg az idei világbajnoki címet.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Ferrarinak össze kell kapnia magát, és a legerősebb csapattá kell válnia a szezon hátralévő részében, mert csak így szerezheti meg az idei világbajnoki címet.

Bár egy kettős győzelemmel kezdte az évet, az olasz gárda teljesítménye csúnyán visszaesett a szezon középső részében, ám az utolsó két futamon mindenkinél több pontot szerzett, mellyel visszahozta bajnoki reményeit, és ismét harcban van a végső győzelemért.

Alonso, aki mindössze húsz ponttal van lemaradva a listavezető Mark Webberhez képest, úgy érzi, hogy minden okuk megvan az örömre, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy több bakit már nem engedhetnek meg maguknak a szezon hátralévő részében.

„Úgy gondolom, hogy eddig elégedettek lehetünk a bajnokságunkkal” – mondta a spanyol pilóta a Ferrari hivatalos weboldalának adott interjújában.

„Voltak jó és rossz versenyeink egyaránt, azonban azt gondolom, hogy összességében elégedettek lehetünk, mert közel vagyunk az éllovashoz. Jelenleg öt versenyző van harcban a bajnoki címért, és őket mindössze húsz pont választja csak el egymástól, ami minimális.”

„Még hét verseny hátra van, így még bármi megtörténhet. Mindannyian a nulláról kezdjük, szóval a legjobbnak kell lennünk, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot.”

„Csak hangsúlyozni tudom, hogy mindenki egy szinten van, nem hiszem, hogy bárki is úgy érezné, hogy vezet, vagy éppen az ötödik helyen áll. Egy szinten vagyunk, és most itt a bizonyítás ideje.”

Bár a hétvégén megrendezett Magyar Nagydíjon egyszerűen nem volt ellenfele a bajnokság élére álló Red Bull Racingnek, Alonso nem csügged, mert úgy érzi, hogy a Hungaroringnél jobban egyik pálya sem fog feküdni riválisuk autóinak, és a soron következő versenyeken kiegyenlítettebb lesz a küzdelem.

„Ez egy tökéletes pálya volt a Red Bullnak, ezt már korábban tudtuk, éppen ezért higgadtnak kell maradnunk” – folytatta. „A bajnokság 19 futamból áll, és ha a teljes képet nézzük, akkor azt gondolom, hogy a Ferrarinak egy versenyképes csomagja van.”

Hirdetés

„Olyan pozícióban vagyunk, ahonnan akár egy győzelemmel is átvehetjük a vezetést, szóval nem kell túlságosan aggódnunk.”

Alonso jelenleg a bajnokság ötödik helyén áll, ám lemaradása mindössze húsz pont az éllovas Webberrel szemben, míg a Ferrari a harmadik a konstruktőrök versenyében, 74 ponttal lemaradva a Red Bull Racing mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!