Verstappen vs. Ocon

Alonso először a Q3-ban, mégsem teljesen elégedett

Fotó: McLaren

A McLarenhez képest még „más ligában” versenyeznek a Forma-1 élcsapatai – ezt nyilatkozta Fernando Alonso, aki ennek ellenére idei legjobb időmérős eredményét produkálta Spanyolországban.

A brit istálló komoly újításokkal érkezett a szezon ötödik versenyhétvégéjére, Alonso pedig a pénteki edzésnap után azt mondta, a fejlesztéseknek hála „sokkal jobb” lett a McLaren versenyautója.

Mindez az eredményekben is megmutatkozott az időmérőn, hiszen a kétszeres világbajnok először jutott a Q3-ba, ahol a 8. rajthelyet szerezte meg – igaz, 1,5 másodperccel lemaradva az élen végző Lewis Hamiltontól.

Alonso elismerte, vegyesek az érzései, hiszen nagyon örül a McLaren előrelépésének, ám még mindig jelentős a hátrányuk az élmezőnyhöz képest.

„Sorozatban háromszor voltunk a 13. helyen, ma viszont előreléptünk egyet” – mondta a McLaren versenyzője a Sky Sports F1 televíziónak.

„De ennek az eredménynek is van egy árnyoldala, mégpedig a lemaradásunk. A top 6 más ligában van jelenleg. Nekünk pedig folytatnunk kell az üldözésüket, és versenyről versenyre faragnunk kell a hátrányunkból.”

„De az legalább pozitívum, hogy minden újítás úgy működik az autón, ahogy vártuk. Most még több fejlesztésre lesz szükségünk – amilyen gyorsan csak lehet.”

Alonso mindazonáltal újfent rámutatott: a McLaren megcsúszott a fejlesztésekkel a téli problémák miatt, hiszen ennek az autónak már Melbourne-ben pályára kellett volna gurulnia.

„Elégedettséggel tölt el ez a csomag, de ennek a csomagnak már Ausztráliában ott kellett volna lennie. Ez a csúszás nehéz helyzetbe hozott bennünket az első versenyeken.”

„Sok pontot mentettünk vasárnaponként némi szerencsével, illetve jó futamokkal, de folyamatos fejlesztésekre lesz szükség, és minden egyes versenyen újításokat kell felvonultatnunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek