Alonso értetlenül áll a történtek előtt

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy nem azért esett ki az időmérő második etapjában, mert hibázott egyik gyorskörén, sokkal inkább autója gyenge teljesítményét okolja a korai búcsúzásért.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy nem azért esett ki az időmérő második etapjában, mert hibázott egyik gyorskörén, sokkal inkább autója gyenge teljesítményét okolja a korai búcsúzásért.

A Ferrari spanyol pilótája csak a 12. helyről vághat neki csapata 800. jubileumi versenyének, miután már az időmérő második etapjában kiesett.

A kétszeres világbajnok utolsó tervezett gyorskörén elfékezte magát az egyik kanyarban, és bár volt még ideje egy újabb kört megtenni, nem tudott már javítani idején.

Alonso az időmérő után a BBC Sport-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy úgy érzi, nem a vezetői hiba miatt kellett idő előtt búcsúznia.

„Nagyon keményen nyomtam abban a körben, azonban lassabb voltam, mint a leggyorsabb körömben. Már akkor tudtam, hogy ez nem lesz elég. Nem hiszem, hogy az a bizonyos momentum okolható a korai kiesésért” – magyarázta a spanyol.

„Három kört is teljesítettem, körülbelül azonos idővel, és azt gondolom, hogy egyszerűen nem volt meg a megfelelő sebességünk. Nem tudom, mi lehetett. Már az első etapban is küszködtünk, a kilencedik, illetve a tízedik helyen voltunk.”

„Miközben a többiek javítottak a második körben, nekünk ez nem sikerült. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy mielőbb megoldást kell találni a problémákra, és javulnunk kell, máskülönben esélyünk sem lesz felvenni a versenyt a többiekkel.”

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali sem tudja, hogy pontosan mi lehetet a probléma, de érzi, hogy nem volt megfelelő a teljesítményük az időmérőn.

„Egyértelmű, hogy nem voltunk elég jók az időmérőn, amin minél előbb javítanunk kell” – magyarázta az olasz szakember. „Egyelőre nem tudjuk ennek az okát, de mielőbb meg kell értenünk. Őszintén megmondom, hogy sokkal jobb teljesítményre számítottunk az időmérőn.”

Alonso a spanyol médiának azt is elmondta, hogy egy nehéz versenyre számít, különösen úgy, hogy a pálya piszkosabb oldaláról kell elrajtolnia, ráadásul a mezőny közepén, ami komoly veszélyeket tartogat.

„Az edzéseken gyakoroltuk a rajtokat, a pálya tiszta, és a piszkos oldaláról egyaránt, és azt kell mondanom, hogy ezen a pályán elég nagy a különbség a két pozíció között” – magyarázta.

„Mikor áthaladtam a célvonalon, azt mondták, hogy a 11. helyen vagyok, így már azon gondolkodtam, hogy onnan pozíciókat tudok nyerni a rajtnál, de végül a 12. helyről indulhatok, így nagy a veszélye annak, hogy inkább pozíciókat fogok veszíteni, szóval nem lesz egyszerű.”

„Bízom abban, hogy javulni tudunk, és a lehető legtöbb pontot bezsebelhetjük a vasárnapi versenyen” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!