Megosztás:

Alonso úgy érzi, „fenséges” teljesítményt nyújtott

Alonso motorhiba miatt kiesett Texasban.
Alonso motorhiba miatt kiesett Texasban. © McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, úgy érzi „fenséges” teljesítményt nyújtott a hétvégi Amerikai Nagydíjon, éppen ezért hihetetlen számára, hogy műszaki probléma miatt ismét nem jutott el a kockás zászlóig.

A McLaren versenyzője a 8. helyen haladt az austini versenyen, amikor a Honda-motorja felmondta a szolgálatot.

Ez volt Alonso 10. kiesése 2017-ben, így Kimi Räikkönen 2002-es balszerencsés idénye óta ő az első McLaren versenyző, aki 10 futamot nem fejezett be egy szezonon belül.

„Nagyon elégedett voltam azzal, ahogy teljesítettem ezen a hétvégén. Azt gondolom, fenséges formában teljesítettem – úgy az időmérőn, mint a versenyen” – mondta Alonso.

„A bajnoki pontverseny ezt nem tükrözni. Igazából számomra teljesen mindegy, hogy a 12., vagy a 17. helyen végzek-e a bajnokságban, de erőből szerintem sokkal előrébb is lehetnénk.”

„A motorból elszállt az erő és tönkrement, alig akartam elhinni... Japánban a mezőny végéről rajtoltam, a 15. vagy 16. helyen autóztam a büntetés után, és nem történt semmi, a motor tökéletesen működött. Most a 7. helyen is autóztam, és aztán felmondja a szolgálatot...”

Alonso a hétvégi Mexikói Nagydíjon várhatóan új motort kap majd, így ismét egy nehéz hétvége vár rá.

„Szerintem a motornak annyi, Mexikóban most megpróbálhatunk cserélni, hogy Brazíliába és Abu Dhabiba frissebb erőforrással érkezzünk. Szinte bizonyos, hogy motort cserélünk Mexikóban, ezért egy újabb olyan verseny jön, ahol a mezőny végéről rajtolok. Nehéz lesz pontot szerezni...”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a futam elején remek show-t mutatott be Valtteri...

Hozzászólások

( komment)