Alonso és Räikkönen is fogadkozik az új szezon előtt

Nagy reményekkel, világbajnoki ambíciókkal várják a 2014-es Forma-1-es bajnokságot a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzői.


Nagy reményekkel, világbajnoki ambíciókkal várják a 2014-es Forma-1-es bajnokságot a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzői.

A maranellói gárda hosszú idő után először ismét két világbajnoki pilótával vág neki a küzdelmeknek: a tavalyi év végén Felipe Massa nyolc szezont követően távozott az olaszoktól, helyét pedig Kimi Räikkönen vette át, aki 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál, mi több, ő az utolsó, aki világbajnoki címet nyert a patinás istállónak.

Az mindenesetre biztos, hogy Räikkönennek nem lesz egyszerű dolga, hiszen Fernando Alonso csapattársaként kell bizonyítson, aki immáron ötödik ferraris idényére készül, célja pedig természetesen nem más, minthogy végre világbajnok legyen a vörösökkel.

„2014-ben a Forma-1 nagyon sokat változik, új szabályok lépnek életbe, ezek pedig a vezetési stílusra is hatással lesznek” – mondta a spanyol versenyző a csapat új autójának bemutatója alkalmából.

„Azt gondolom, Kimi és én erős csapatot alkotunk majd, mindketten értünk már el sikereket a múltban, de persze minden évben a nulláról kell kezdenünk nekünk is. Ha jól teljesítünk, nagyon erős csapatot alkotunk majd, és igencsak jó eredményeket érhetünk el a Ferrarinak.”

Alonso újdonsült csapattársa, Kimi Räikkönen szintén fogadkozik, reményei szerint ütőképes párost alkotnak majd a spanyollal.

„Jó visszatérni a Ferrarihoz, hiszen 2007-ben ezzel a csapattal nyertem meg a világbajnoki címet” – mondta a „Jégember”.

„A cél nyilvánvalóan most is ugyanez, a lehető legjobbak akarunk lenni, megpróbálunk versenyeket nyerni, és szeretnénk elhódítani mindkét bajnoki címet.”

„Hogy mi leszünk-e a legjobb csapat… hát remélem. Szerintem mindketten jól vezetünk, mindketten nyerni akarunk, és csak az idő fogja megmondani, hogy képesek leszünk-e megnyerni a világbajnoki címet.”

„Szerintem oda tudjuk majd tenni magunkat, és harcolhatunk a világbajnoki trófeákért.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!