Alonso és Raikkönen reálisnak látja a dobogót - F1VILÁG.HU

Alonso és Raikkönen reálisnak látja a dobogót

HIRDETÉS

Fernando Alonso és Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari képes lehet dobogós helyezést szerezni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, aminek a csapatok minden eddiginél nagyobb bizonytalanságban vágnak neki.


Fernando Alonso és Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari képes lehet dobogós helyezést szerezni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, aminek a csapatok minden eddiginél nagyobb bizonytalanságban vágnak neki.

A szabályváltozások miatt szinte lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a végkimenetele a hétvégi futamnak Melbourne-ben, ám a Ferrari párosa bízik abban, hogy az élmezőnyben harcolhat.

„Nehéz lenne azt mondani, hogy nyerhet a Ferrari” – mondta Räikkönen. „Természetesen ez a cél, de rengeteg a bizonytalanság. Talán nem volt tökéletes az utolsó néhány tesztnapunk, azonban azt gondolom, hogy a tervezett munka nagy részét el tudtuk végezni a télen.”

„Meg kell néznünk, hogy miként kezdünk, a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk, és ott kell lennünk, be kell fejeznünk a versenyt, és talán a dobogóra is felállhatunk. Egyelőre nem lehet biztosat mondani, de ha mindent beleadunk, és jól alakulnak a dolgok, ott lehetünk az elején.”

Alonso is egyetért azzal, hogy a dobogó elérhető: „Meg kell látnunk, hogy mennyire vagyunk erősek és hol állunk a többiekhez képest. Azt gondolom, hogy se nem lehetünk túlzottan optimisták, se pedig túlzottan pesszimisták, hiszen a hétvégi egy teljesen vak verseny lesz mindenki számára a teljesítmény szempontjából.”

„Ha mindent jól csinálunk, a pontok, sőt még a dobogó is elérhető lehet. Ha csak egy kis hibát is vétünk, akár az egész évünk elmehet, éppen ezért 100%-osan koncentráltnak kell lennünk.”

Alonso azonban hozzátette, hogy a hétvégén látottak nem feltétlenül lesznek reprezentatívak, hiszen rengeteg még a fejlődési potenciál a szezon során, így aki az első versenyt megnyeri, nem feltétlenül nyeri meg a bajnokságot.

„Az első, vagy első kettő verseny nem lesz olyan reprezentatív, mint az elmúlt években volt” – mondta a spanyol pilóta.

„Természetesen a lehető legjobban szeretném kezdeni a szezont, és inkább azt választanám, hogy engem hajszoljanak a többiek, de majd meglátjuk. Ugyanaz a helyzet, mint a Red Bullal. Eddig mindenki arról beszélt, hogy mennyire le vannak maradva, de elképzelhető, hogy itt majd ők dominálnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!