Verstappen vs. Ocon

Alonso esélytelennek tartja magát a versenyen

Azt követően, hogy csak a kilencedik pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a maximum, amit elérhet, az a hatodik hely a Bahreini Nagydíjon.


Azt követően, hogy csak a kilencedik pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a maximum, amit elérhet, az a hatodik hely a Bahreini Nagydíjon.

A Ferrari spanyol pilótája már korábban jelezte, hogy véleménye szerint idei legnehezebb versenye vár csapatára a sivatagi ringen, ami már az időmérőn beigazolódott, ahol csak a kilencedik helyen végzett, miután nem teljesített mért kört az utolsó etapban.

„A hatodik pozíció a legvalószínűbb, tudva, hogy az első öt nagyon gyors volt az egész hétvégén” – mondta. „Azonban (Daniel) Ricciardo a hatodik, (Romain) Grosjean a hetedik és (Sergio) Perez a nyolcadik, szóval harcba szállhatunk velük, és a stratégiánk is úgy van kialakítva, hogy megelőzhessük őket.”

„Tudjuk, hogy Michael (Schumacher) már az első etapban kiesett, de nagyon sok új gumija van, így felzárkózhat, főleg úgy, hogy a Mercedes nagyon gyors az egyenesekben.”

„Kimi (Räikkönen) szintén egy jó hétvégét teljesített eddig, és nagyon sok új gumija van neki is, ráadásul mellőlünk rajtolhat, szóval ő egy nagyon erős rivális lehet. Az első hatban, vagy hétben harcolni nem lesz egyszerű, de ez a cél.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem stratégiai döntés volt, hogy nem futott mért kört az utolsó etapban, sokkal inkább annak volt ez betudható, hogy elhasználta lágy abroncsait az első két etapban.

„Nem spóroltunk, nem volt több gumink” – folytatta. „Elhasználtunk egy lágy szett gumit az első etapban, aztán kettőt a másodikban, így a harmadikra csak használt maradt.”

„Azért nem használtuk azokat, mert nem lett volna értelme, és így most van még néhány óránk átgondolni, hogy milyen abronccsal vágjunk neki a vasárnapi megmérettetésnek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek