Alonso esélytelennek tartja magát hazai versenyén - F1VILÁG.HU

Alonso esélytelennek tartja magát hazai versenyén

HIRDETÉS

Fernando Alonso elmondta, hiba lenne, ha dobogós helyezést várnának tőle hazai versenyén Spanyolországban, ugyanis véleménye szerint a Renault még nem érett meg arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel.

Fernando Alonso elmondta, hiba lenne, ha dobogós helyezést várnának tőle hazai versenyén Spanyolországban, ugyanis véleménye szerint a Renault még nem érett meg arra, hogy harcba szálljon az élmezőnnyel.

A spanyol versenyző az elmúlt öt évben négyszer állhatott fel a dobogóra Barcelonában, egyedül 2004-ben nem sikerült az első háromban végeznie, mikor a negyedik pozícióban ért célba.

“Való igaz, hogy ahányszor hazámban jártam, mindig eséllyel pályázhattam a pole pozícióra és a győzelemre” – mondta Alonso a csütörtöki sajtókonferencián.

“Ha pedig ez nem sikerült, a dobogóra mindig esélyes voltam. Idén viszont szinte lehetetlennek tartom ezt, csak egy álom, ahogy az első három versenyen is az volt. Valami szokatlannak kell történnie a versenyen, hogy felállhassunk a dobogóra. Folyamatosan javítani kell az autón, és a mostani lesz az első olyan verseny, ahol megtudhatjuk, hogy vajon jó irányba haladunk-e.”

A Renault számos újítással készül az európai futamok nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjra, melyektől a vezetőség mindenképpen előrelépést remél. Alonso ugyan bízik benne, hogy az újítások több tizedet is jelenthetnek, bevallotta, egyáltalán nem lesz meglepve, ha ez nem lesz elég ahhoz, hogy kitörjenek a középmezőnyből.

“Úgy gondolom, hogy sikerült javítanunk az autó teljesítményén, de csak a hétvégén tudhatjuk meg, ennek mi a hatása az eredményekre. A múlt heti eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen egyesek slick gumikon futottak, és az üzemanyag mennyiségeket sem ismerjük. Mindenki a saját programjára koncentrált.”

“Véleményem szerint a fejlesztésekkel néhány tizedet javultunk, azonban nem tudom, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy gond nélkül bejussunk az időmérő harmadik körébe, és megoldást jelentsen a korábbi problémáinkra. Mindenképpen javulnunk kell, és ez most kezdődhet el.”

“Jelenleg elégedettek vagyunk az újításokkal, de lehetséges, hogy holnap már csalódottak leszünk, mert a többiek még nagyobbat léptek előre. Szerintem jó munkát végeztünk, nyilván a többiek is, így minden azon múlik, ki mennyit tudott fejlődni” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!