Verstappen vs. Ocon

Alonso: Ez nem lesz elég, javulnunk kell az időmérőre

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso abban bízik, a Japán Nagydíj holnap időmérő edzése előtt sikerül még javítaniuk az F138-as versenygép teljesítményén.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso abban bízik, a Japán Nagydíj holnap időmérő edzése előtt sikerül még javítaniuk az F138-as versenygép teljesítményén.

A spanyol versenyző pénteken csak a 10. leggyorsabb volt Szuzukában, és nem is volt könnyű napja, a második szabadedzésen ugyanis autójával megpördült a Degner kanyarban, és csak a szerencsének köszönhette, hogy folytatni tudta a körözést.

Alonso több mint 1 másodperccel volt lassabb, mint az élen végző Sebastian Vettel – ha a vasárnapi futamon is hasonló eredmények születnének, a Red Bull címvédője bebiztosítaná negyedik bajnoki elsőségét is.

„Versenyképesség tekintetében nem úgy állunk, ahogy szeretnénk” – vallotta be Alonso.

„Szóval fejlődnünk kell. Nem voltunk valami jó formában ma. A Mercedes, a Red Bull, és bizonyos tekintetben a Lotus is előttünk van, de ez így is van rendjén. Viszont most ott volt [Daniel] Ricciardo, illetve a McLaren is. Ők általában mögöttünk vannak, ma viszont elénk kerültek.”

„Nem sikerült kihozni magunkból a maximumot ma, és hibáztam is a megpördüléskor. Nem alakultak elég jól a dolgok ma. Holnapra javulnunk kell, a Q3-ban össze kell hoznunk egy megfelelő kört, mert fontos, hogy a mezőny elejéből rajtoljunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek