Alonso: Ha adódik egy nagyszerű lehetőség, visszatérhetek az F1-be

Fotó: McLaren
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Sunday 25 November 2018 Fernando Alonso, McLaren. World Copyright: Steven Tee/McLaren ref: _1ST4205
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, nyitott arra, hogy 2020-ban visszatérjen a Forma-1-be, ha adódik számára egy „nagyszerű lehetőség”.

A spanyol versenyző a tavalyi szezont követően döntött úgy, távozik a száguldó cirkuszból, és bár jövő héten, Bahreinben teszteli a McLaren F1-esét, elmondása szerint ez még nem azt jelenti, hogy vissza is tér a királykategóriába.

Amikor a Motorsport.com a minap arról kérdezte, a jövő heti teszt azt a célt szolgálja-e, hogy formában tartsa magát az esetleges F1-es visszatéréshez, Alonso így felelt: „Nem. Ahogy tavaly, illetve a barcelonai teszteken is mondtam, nem az az elképzelésem jelenleg, hogy visszatérek.”

„Tavaly azért köszöntem el, mert úgy éreztem, hogy véget ért egy fejezet. Sokkal többet értem el az F1-ben, mint amiről álmodtam, és nagyszerű lehetőségeim volta az F1-en kívül arra, hogy olyasvalamit csináljak, amire még nem volt példa. Ezért hoztam meg a döntésem.”

„Szóval a visszatérést nem tervezem. De ha valami történik, és adódik egy nagyszerű lehetőség, akkor feltehetőleg megfontolom. Nem zárok be ajtókat 100 százalékig a jövőre nézve.”

Alonso kifejtette, a jövő heti teszt az első igazi feladata lesz a McLarennél a tavalyi búcsú óta, hiszen ahogy a csapat korábban bejelentette, a spanyol alaposan kiveszi majd a részét az idei és a 2020-as autó fejlesztéséből.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sok mindenbe belefolytam mostanáig. Csak két napot töltöttem el Barcelonában. Az egyik nap Carlos [Sainz] volt az első, a másikon Lando [Norris]. Szóval nem rossz!”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!