Niki Lauda

Alonso: Ha holnap mennénk Melbourne-be, az is rendben lenne!

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Noha a barcelonai tesztszezon 6. napján is technikai problémák hátráltatták, Fernando Alonso azt mondja, egyáltalán nem aggódik, és úgy érzi, felkészülten érkezhetnek majd meg az Ausztrál Nagydíjra.

A szezon március 25-én kezdődik Melbourne-ben, a McLarent viszont a téli teszteken nem várt problémák hátráltatták. Már az első négy napban is voltak gondjai a csapatnak, és ezen a héten, a második kollektív teszten sem megy minden zökkenőmentesen.

Alonso például szerdán csak délelőtt tudott körözni, a nap hátralévő részét jobbára a garázsban töltötte egy olajszivárgás következtében, ki kellett ugyanis cserélni a Renault-motort versenyautójában.

A tesztnap végén a spanyol versenyző úgy nyilatkozott, egyáltalán nem esett pánikba, mert úgy érzi, a McLaren MCL33-as versenyautója egy kiváló konstrukció.

„Természetesen 50 körnél azért többet terveztünk erre a tesztnapra, de Stoffelnek [Vandoorne] és nekem volt néhány problémánk az elmúlt pár napban – ez része a tesztelésnek. Remélhetőleg a melbourne-i 10. körben már nem találkozunk velük ismét” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Mindig hasznos a tanulás, és örülök, hogy egyre erősebbé tudjuk tenni az autót. A programunk minden fontos részét sikerült elvégeznünk délelőtt, a nap többi része leginkább a hosszú etapokról, illetve a kilométerek megtételéről szólt – nem volt szükségünk speciális információkra, amiket vissza kellett volna küldenünk a gyárba.”

„Nem aggódom, örülök, amíg a problémák a teszteken fordulnak elő. Sokat tanulunk, és szerencsések vagyunk, hogy a felmerült gondok csak apróbb problémák, nem szükséges változtatásokat végeznünk az autón. Az autó nagyszerű volt a múlt heti teszten, és ezen a héten is, szóval készen állunk.”

„Nem tettünk meg elég kört az elmúlt két napban, de amiket megtettünk, azok minőségi körök voltak – leteszteltünk mindent, amit szerettünk volna.”

Fotó: Pirelli

Alonso pénteken még autóba ülhet Barcelonában, és reményei szerint sikerül néhány hosszabb etapot megtennie. Amit viszont szerettek volna letesztelni, azt már letesztelték a katalán fővárosban.

„Nem aggódom az elvesztegetett pályaidő miatt. Lesz még egy tesztnapom Ausztrália előtt, és remélem, hogy meg tudok majd tenni néhány hosszú etapot, és ellenőrizhetek néhány extra dolgot, hogy minél jobban felfedezzem az új csomagot.”

„De az alapvető kérdések, melyekre válaszolnunk kellett a teszteken, már meg lettek válaszolva, szóval számomra az utolsó tesztnap nem létfontosságú. Ha holnap mennénk Ausztráliába, nekem az is rendben lenne.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek