Verstappen vs. Ocon

Alonso: Ha összetörten fekszem a kanapén, talán megpróbálok visszatérni!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
A Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Fernando Alonso ismét kifejtette, nem zárja ki a visszatérés lehetőségét, hiszen, ha nem érzi jól magát jövőre, könnyen lehet, hogy megpróbál majd újra csatlakozni az F1-es mezőnyhöz.

A Forma-1-ből az idei szezont követően távozó Fernando Alonso ismét kifejtette, nem zárja ki a visszatérés lehetőségét, hiszen, ha nem érzi jól magát jövőre, könnyen lehet, hogy megpróbál majd újra csatlakozni az F1-es mezőnyhöz.

A kétszeres világbajnok számára az elmúlt években nem sok babér termett, a szezon végén pedig elköszön a száguldó cirkusztól.

Autóversenyzői pályafutása persze nem ér véget, hiszen az Endurance-világbajnokság (WEC) mezőnyében folytatja a versenyzést, rajthoz áll az Indianapolis 500-on, és tervei szerint még több ikonikus versenyen is.

Sőt, azt sem zárja ki, hogy 2020-ban ismét tagja lesz az F1-es mezőnynek.

Amikor csütörtökön, Abu Dhabiban az esetleges visszatérésről kérdezték, Alonso azt mondta, ez leginkább attól függ, mennyire fog neki hiányozni a Forma-1 jövőre.

„Momentán nehéz a visszatérésre gondolni, de az ajtó nincs bezárva” – mondta ismét a kétszeres világbajnok.

„A legfőbb oka ennek az, hogy nem tudom, hogyan fogom érezni magam jövőre. Egész életemben ezt csináltam… Lehet, hogy áprilisban, vagy májusban reménytelenül fekszem majd a kanapén, és talán megtalálom a módját valahogy annak, hogy visszatérjek.”

„De nem ez az elképzelés. Sokkal inkább önmagamról van szó. Ha visszatérek, annak nem lesz különösebb oka, nem kell semminek történnie – leginkább arról lesz szó, hogyan érzem majd magam a jövő év közepén.”

Alonso elárulta, büszke arra, hogy kétszer is bajnok lett a Forma-1-ben, arra pedig még inkább, hogy rengeteg emberrel szerettette meg az autósportot.

„Rengetegen kezdték el követni a Forma-1-et – és nemcsak az F1-et, hanem a motorsportot úgy általában, mert az országomban ennek nem volt tradíciója” – magyarázta.

„2001-ben és 2002-ben nem is közvetítették a versenyeket, azt hiszem, a 2003-as év közepén kezdték el. Ez ma elképzelhetetlen, hiszen a Forma-1 már a második, vagy harmadik legnépszerűbb sportág Spanyolországban.”

„Erre nagyon büszke vagyok, mint ahogy egyéb más dolgokra is, mint például az Asztúria hercege-díjra, ami talán a legnagyobb dolog, amit valaha elértem – nagyobb bármelyik F1-es bajnoki címnél, mert egy ilyen elismerés megváltoztatja az ember életét.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Az év első F1-es csoportképe

Hamarosan megkezdődik a 2019-es Forma-1-es szezon első versenye, a pilóták pedig az ilyenkor szokásos módon összeálltak egy közös csoportképre.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek