Alonso: Ha Sainz versenyeket nyerne idén, talán visszatérnék!

Fotó: McLaren
Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA Friday 19 October 2018. Fernando Alonso, McLaren Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST8026466
Júliusig nem szeretne még gondolkodni a 2020-as éven Fernando Alonso, azt azonban elhintette, ha a McLaren győzni tud idén, akkor elgondolkodik a Forma-1-es visszatérésen.

A spanyol a tavalyi szezont követően intett búcsút az F1-nek, habár a McLaren idei és jövő évi autójának fejlesztéséből jócskán kiveszi a részét – Bahreinben például tesztelt is a csapattal.

Alonso szoros kapcsolatot ápol a McLarennel, a májusi indianapolis 500 mérföldesen is a wokingiak színeiben áll rajthoz – autóját épp a minap mutatták be. A spanyol emellett a Toyota színeiben részt vesz az Endurance-világbajnokság (WEC) küzdelmeiben is.

„Jelenleg Spára, Indianapolisra és Le Mans-ra fókuszálok, és júliusig nem is gondolkodom a jövőmön” – mondta Alonso.

A kétszeres F1-es bajnok azt elhintette, bárhogy is dönt majd, az biztos, hogy nem akar több különféle autóval versenyezni 2020-ban.

„Az elképzelésem az, hogy nem váltogatok olyan sokszor, hiszen így elveszíti az ember azt a tökéletességet, amire szükség van a sikerhez.”

Alonso azt mondja, bár a 2019-es F1-es McLaren jobb a tavalyinál, nem bánta meg, hogy elköszönt a száguldó cirkusztól – ám a visszatérést továbbra sem tartja kizártnak.

„Jobb a Q3-ban lenni és pontokat szerezni, de nem érzem úgy, hogy szeretnék az F1-ben versenyezni idén” – magyarázta.

„Nos, ha Carlos [Sainz] nyer két-három futamot Abu Dhabi előtt, akkor talán igen!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!